logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: For girls only! Chocolade, heerlijk!

for girls only chocolade

Chocolade en meiden: altijd een succes. Lekker snoepen, chocolade is en blijft pure verwennerij! Lekker genieten met je BFF, maar chocolade kan ook troost bieden, of een stukje warmte. Er is eigenlijk geen enkel moment waarbij chocolade niet kan! Als je dus eens iets leuks wilt doen, alleen of samen met je vriendinnen, kun je eens de keuken instappen en lekkere dingen maken met… chocolade!

Maar werken met chocolade is nog niet zo eenvoudig. Je hebt er de juiste gereedschappen bij nodig, en je moet natuurlijk weten wat je moet doen. Daarom begint For girls only! Chocolade, Heerlijk! met de basis. In de eerste paar bladzijdes lees je van alles over de geschiedenis van chocolade. Hoe wordt het gemaakt, en waar werd het vroeger voor gebruikt? Geen nood, het is geen mega-saai geschiedenisboek, maar het blijft lekker vrolijk en leuk, met vrolijke plaatjes en korte teksten. Natuurlijk mag een beetje veiligheid niet ontbreken, daar staan ook de nodige tips over in. Liever aardbeiensaus dan bloeddruppels over je cake, toch?

Daarna volgt een korte uitleg over hoe je het boek moet gebruiken. Daar lees je bijvoorbeeld dat je in de linker kantlijn kunt zien wat je nodig hebt. Niet alleen de ingrediënten staan op een rijtje, maar ook de benodigde materialen. Superhandig! Dan volgen de recepten zelf. Cake, cupcakes, brownies, chocolate cookies, er mag geen recept ontbreken. Stap voor stap worden ze uitgelegd, met leuke tekeningen om te laten zien wat je moet doen. En natuurlijk staat er ook een grote kleurenfoto van het resultaat. Die resultaten zijn nu eens niet gemaakt door een meesterkok, dus de kansen dat jouw creatie op dat van de foto zal lijken is echt groot! Veel kook-, lach-, en eetplezier!

For girls only! Chocolade, heerlijk!
Standaard uitgeverij, juni 2012, 96 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789002247255

Websites: For-Girls-only.be  |  For-Girls-Only.nl


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.