logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Foooz, Goliath Games


foooz

Goliath houdt er een perfecte timing op na: in mei, een maandje voor het EK, komen ze met een superleuk voetbalspel. Het is kort door de bocht te vergelijken met tafelvoetbal, zonder tafel. Het poppetje is aan één kant voorzien van een draaibaar armstukje, de andere kant zit vast. Het hele poppetje is, met uitzondering van het kapsel, uitgevoerd in hard kunststof. Het kapsel is van rubber. Door het draaibare armstuk vast te houden, kun je met de andere hand het poppetje een flinke zwieper geven tegen het meegeleverde zacht rubber balletje.

Het doel van het spel? Dat bepaal je zelf. De Pro-set en de Foooz Challenge wordt geleverd met een goal, die je kunt gebruiken in een echte wedstrijd (waarbij je ook prima met z’n drieën kunt spelen overigens. De goal is gemaakt van hard kunststof, en wordt overeind gehouden door twee zijpanelen. Die panelen zijn voorzien van rubberen voetjes, wat erg prettig is: zo blijven ze én goed staan, én blijft het tafelblad beschermd. Het nadeel van de goals: de zijkanten zitten niet echt stevig vast. Tijdens een pittig potje kan het wel eens voorkomen dat een goaltje omvalt, en dat de zijkant er afvalt. In de goals kun je bovendien kaarten bevestigen die je als target practice kunt gebruiken. De klemmetjes hiervoor zijn erg strak, waardoor de kartonnen kaarten beschadigd raken. Het is bovendien de bedoeling dat je ook de trick cards gebruikt om op te oefenen – en het is jammer die de beschadigen, nietwaar?

Want dat is eigenlijk wel het leukste onderdeel: de kunstjes! Bij de poppetjes krijg je een voetstukje, én een aantal trick cards. Op dit kaarten staan trucjes vermeld die je kunt uitvoeren. Het is zelfs zo, dat er aan de hand van die trucs wedstrijden gehouden kunnen worden. Leg de kaarten op een stapel, draai een kaart om, en voila, je weet de uitdaging die gedaan moet worden. Degene die de uitdaging het eerst goed uitvoert, heeft die ronde gewonnen! Dankzij het voetje kun je de bal bijvoorbeeld omhoog schieten, hoog houden, en nog veel meer. Bij iedere set zitten een aantal kaarten met trucs, één of meerdere ballen en/of goals. Zo is ieder setje weer goed in zijn eigen ding!

Foooz, Goliath Games
Prijs: vanaf 7,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.