logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Foodskin


foodskin

Als je regelmatig zelf je lunch meeneemt naar je werk, weet je als geen ander dat die meestal niet meer in één stuk uit je broodtrommel komt rollen. Zeker als je lunchtrommel niet helemaal volgeduwd is met brood. En het gaat al helemaal mis als je eens een échte gezonde sandwih wilt meenemen, met wat sla, dressing, een plakje vlees, wat tomaat of komkommer… dan mag je die tijdens je lunchpauze weer helemaal opbouwen!

Compact

Maar nee, zo hebben de mensen van Unikia gedacht: dát dachten we dus niet! Dat kan anders. En dus kwamen ze op het idee van de Foodskin. Het is een rechthoekige lunchtrommel, waar twee boterhammen naast elkaar kunnen liggen. De onderkant is van hard kunststof, de bovenkant van een flexibel siliconenmateriaal. Die is dus rekbaar! Doe je de lunchtrommel dicht, dan rekt die bovenkant netjes op, waardoor je boterhammen geen kant meer op kunnen. Ze worden samengedrukt door de bovenste laag. Doe je twee boterhammen op elkaar, dan heb je licht geplette boterhammen. Dat merk je vooral aan de korsten, die wat gedeukt zijn. Maar: al je beleg zit nog netjes op je boterham, en dat is heel wat waard.

Flexibel

Het wordt pas echt mooi als je een afgebakken broodje, panini of baguette in je trommel wilt meenemen. Dat kan gewoon! Het materiaal rekt zich netjes op, en klemt je gezonde en lekkere sandwich netjes op elkaar. Erg handig! Je lunchtrommel wordt zo wellicht net zo flexibel als je eigen lunchwensen. Jammer van de iets platte boterhammen, maar dat mag de pret niet drukken: voor harde broodjes is het echt een briljante oplossing. En is je broodje op? Dan heb je een heel platte lunchtrommel, die je heel gemakkelijk mee naar huis kunt nemen. Nadeel van de flexibele bovenkant: je brood wordt wel kwetsbaar. Ga je per ongeluk op je trommel zitten, is je brood plat.

Solide

Je klemt de lunchtrommel vast met drie stevige klemmen. Die gaan nooit vanzelf los, zoveel is zeker. Op de deksel zit een stretch stoffen hoesje. Het exacte nut ervan is niet helemaal duidelijk, maar het biedt wel enige bescherming tegen krassen op de siliconenlaag. En het ziet er cool uit, zo’n felgekleurde doos. De lunchtrommel is vaatwasmachinebestendig (behalve de stoffen bovenkant).

Foodskin, Unikia
Prijs: 24,95 euro (excl. verzendkosten)

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.