logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Flutterbye Flying Fairy, Spin Master


Flutterbye Flying Fairy

De Flying Fairy is echt een geweldig leuk stuk speelgoed voor meiden (sorry voor het neerbuigende ‘stuk speelgoed’, het is echt positief bedoeld). Het is een geweldig tegengewicht voor alle technische gadgets en speelgoed voor jongens, maar ook de Flying Fairy zal de nodige magische aantrekkingskracht hebben op jongens, dat is zeker.

Waarom? Deze fee kan echt vliegen! Op haar lichaam zitten de nodige vleugels en propellers. Om genoeg energie te hebben om te kunnen vliegen zul je haar eerst moeten opladen. Dat doe je op het vrolijk vormgegeven basisstation, waar 6x AA-batterijen in moeten. Met een kabeltje prik je de fee vast (de stekker prik je in het rokje van de fee). Als het lampje aangeeft dat de accu is opgeladen kun je van start. Op haar rokje vind je de aan/uitknop. Zet deze om, en een led-lampje begint te branden. Verder gebeurt er nog niets. Nu kun je rustig de Flying Fairy in het basisstation plaatsen. Ze blijft dan netjes rechtop staan. Druk je op de knop van het basisstation, dan zal ze gaan vliegen.

l_02_FlyingFairyFlower_5224a555e3517

De eerste sprong is altijd een mooie. Daardoor komt de Flying Fairy een stukje van de grond, zodat je er mee kunt gaan spelen. Met je handen bestuur je de fee namelijk, alsof je zelf toverkracht hebt! De fee maakt een op- en neergaande beweging. De weerkaatste lucht van onder zorgt dat ze in de lucht blijft. Dat kan ook net zo goed de grond zijn, maar om er zelf mee aan de slag te gaan je wel zo leuk! Zo kun je de fee echt laten zweven, en er leuke trucjes mee uithalen. Zo kun je haar heel voorzichtig omhoogduwen, zodat de fee echt hoog komt, of proberen over de laten zweven van de ene hand naar de andere. Let wel op: zorg dat je in een redelijk grote open ruimte bent. Een huiskamer of flinke slaapkamer is prima. Laat de magie in je los!

Flutterbye Flying Fairy, Spin Master
Prijs: 39,95 euro
Leeftijd: vanaf 5 jaar

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] vorig jaar kregen we een magische bewoner in ons huis: de Flutterbye Flying Fairy. Een magisch wezentje, dat helemaal zelf kon vliegen en zweven. Het kon niet anders, of er zijn […]

 2. Semmie avatar

  Nou ik hep hem ook gewonnen. Je moet op de grond gaan zitten en die duren? Net nodig. Gewoon een van 5 euro. hij doet het prima hoor. Met het plavon moet ne gewoon op de grond zetten en opstijgen en je hand niet hoog doe. Niet van die stomme boze reas plaatsen ik ben 9 jaar en het is geweldig!!

 3. Leon Bosgoed avatar
  Leon Bosgoed

  We hebben vandaag deze Flying Fairy bij de Toy Champ in Apeldoorn gekocht. Had ik maar eerst deze reacties gelezen! In de winkel zeggen ze dat het ding goed werkt en inderdaad doet hij dat daar ook. Maar hier in huis hangt hij direct aan het plafond. Sorry dat mijn plafond geen 8 meter hoog is thuis…
  Maar eigenlijk wil ik het ding gewoon terug brengen en mijn geld terug.
  Hier heb je niks aan en het doet totaal niet wat het zou moeten doen.

 4. natasja avatar
  natasja

  Wat een waardeloos rot ding en duur! Besturen kan je dit ding niet.

 5. Wendy avatar
  Wendy

  Waardeloos speelgoed. Na het opladen en loslaten vloog het naar het plafond en bleef daar hangen. Niks toveren met je handen en op en neer bewegen. Aan het plafond plakken en met moeite naar beneden halen. Zonde van het geld. Kleindochter vond er niets aan !

  1. wendy avatar
   wendy

   Idd waardeloos! Hij ging idd naar het plafond toe en moest een ladder pakken om hem terug te halen.
   Hij is een keer naar beneden gevallen en hij doet nu niets meer dan een hoop herrie.

   De webwinkel wilt hem nu ook al niet meer retour nemen!

   gewoon weggegooid geld!!

 6. Janine avatar
  Janine

  Niet aan beginnen. Het haar van mijn dochter is er al twee keer in vast gedraaid, waardoor er een stuk van af moest. Het ding blijft niet 5 minuten vliegen omdat het constant ter aarde stort.

 7. Annelies avatar
  Annelies

  We hadden precies hetzelfde probleem. Het ding wilde de volgende dag ook niet meer opstijgen. Ik ben meteen terug naar de winkel gegaan waar het vandaan kwam. De medewerker vertelde me dat ik de vierde al was met dezelfde klacht. Ik heb het geld teruggekeken en mijn dochter iets anders uit laten zoeken.

 8. Annette avatar
  Annette

  Mijn oudste dochter van 7 kreeg deze voor sinterklaas.
  Helaas was het leuke speeltje de volgende dag al kapot 🙁
  De tandwieltjes draaien overelkaar waardoor het niet voldoende snelheid meer maakt om op te stijgen en wel een hoop herrie maakt 🙁

  Erg jammer van een vrij duur stuk speelgoed.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.