logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Flying kiwi’s. Schiet ze in de kiwikisten!

Weet jij wat kiwi’s zijn? Ja, inderdaad: die groene harige vruchten, die soms mierzoet en soms mega-zuur kunnen zijn. Maar het is ook nog iets anders: een vogeltje, dat leeft in Nieuw Zeeland. Een vreemd beestje, dat wel een beetje op het fruit lijkt, maar dan met een enorme snavel. Lekker eigenwijs dus, daar houden we wel van. Het grappige aan de kiwi’s is, dat ze niet kunnen vliegen. Hun vleugeltjes zijn zó klein, dat je ze niet eens goed kunt zien. Als ze dus op vakantie gaan, dan nemen ze het vliegtuig.

Schans

De kiwi’s gaan zich namelijk verzamelen in een groot raster, met daarin allemaal afbeeldingen van koffers en tassen. Ze gaan op reis! En jij moet er voor zorgen dat de kiwi’s een plekje krijgen. Hoe? Met behulp van een schans en een elastiek, waarmee je jouw kiwi’s (tien stuks, in een unieke kleur) de lucht in kunt schieten. Pas wel op: iedereen laat zijn kiwi’s op hetzelfde moment door de lucht zoeven. Het wordt dus een heerlijke chaos!

Puntentelling

Maar let op: alleen de bovenste kiwi’s gelden. Liggen er dus drie kiwi’s in eenzelfde vakje, dan gaan alle kiwi’s naar de persoon met die kleur! Die krijgt dus alle punten. Maar misschien is het spel wel heel erg snel afgelopen. Liggen er 4 kiwi’s van jouw kleur in een vierkant of netjes op een rij, dan roep je heel snel ‘Flying kiwi’ en heb jij gewonnen.

Conclusie over Flying kiwi’s

Flying Kiwi’s is een heerlijk chaotisch spel, waarbij de vogels je letterlijk om de oren vliegen. Het spel is een leuke mix van het Vlooienspel en een soort jeux de boules, maar dan cool en gaaf. Twee nadeeltjes: als iedereen door elkaar blijft schieten wordt het echt een chaos. Bij ons was de persoon die er het minst van bakte juist de beste speler: die had – als iedereen door z’n vogels heen was – nog genoeg kiwi’s over om overal de bovenste te zijn. Wij schieten sindsdien dus punt voor punt. Jammer is ook dat je de kratten en de schansen moet afbreken voor je ze kunt opruimen. Dat is wel een gedoetje, en aangezien de (mooi vormgegeven) middelen van karton zijn, kan dat wel eens een domper zijn op de levensduur van de spullen.
Door: CooleSuggesties
Score: Flying kiwi’s krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Flying Kiwi’s, White Goblin Games
Genre: actie,
Tijdsduur: 10 minuten.
Voor 2-4 spelers. Leeftijd: vanaf 5 jaar.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.