logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Flying Dragon RC, Goliath Games


flying dragon verpakking

Draadloos bestuurbare helikopters zijn er al genoeg. Daar is eigenlijk weinig spannends meer aan. Maar, zo moeten de mensen bij Goliath hebben gedacht, wat als je zo’n ding nou eens wat stoerder maken? In de vorm van een vogel bijvoorbeeld, of… in de vorm van een draak?! Nou, dat hoef je natuurlijk maar eén keer te bedenken en zie hier het resultaat: de Flying Dragon, de vliegende draak!

En meteen is deze flying dragon genomineerd voor speelgoed van het jaar 2014! De draak is ongeveer 20 centimeter groot (maar da’s best lastig meten: van waar tot waar neem je als begin- en eindpunt?) en ziet er echt heel erg stoer uit. Bovenop z’n schouders prijken twee propellers die hem omhoog en omlaag laten bewegen. Maar natuurlijk kun je hem ook laten draaien en naar links of rechts laten vliegen. Je kunt zelfs zijn vleugels laten klapperen!

F-D-450[1]

Maar let op: draken zijn eigenwijze beesten, en deze flying dragon is daar echt geen uitzondering op. Soms doet-ie echt niet wat jij wil. Het is dan ook best wel een uitdaging om de draak te besturen. Gelukkig gaat hij niet heel erg hard, zodat je niet meteen overal tegenaan zult knallen. Het besturen zelf doe je trouwens met een stoer uitziende controller, voorzien van drakenpoten en schubben. Echt een stoer alternatief voor de helikopter, en wat mij ook betreft een stuk leuker. Hij is wat onvoorspelbaar, maar ook minder snel. Dat laatste is vooral voor zo’n binnenheli een stuk prettiger (en veiliger voor die ene antieke vaas in huis). Hij werkt op 6 AA-batterijen in de controller. Daarmee laad je de draak op, die vervolgens ongeveer 40 minuten rond kan vliegen. Hij is en blijft lastig te temmen, de draak. Wij raden ‘m net als Goliath aan voor kinderen vanaf 10 jaar.

Flying Dragon, Goliath
Prijs: 49,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.