logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Flutterbye Dance and Fly Fairy en Surprise Fairy


Eind vorig jaar kregen we een magische bewoner in ons huis: de Flutterbye Flying Fairy. Een magisch wezentje, dat helemaal zelf kon vliegen en zweven. Het kon niet anders, of er zijn meer van die magische wezentjes, en ons vermoeden bleek helemaal te kloppen. Onlangs kwamen namelijk de Flutterbye Dance and Fly Fairy en de Surprise Fairy naar ons huisje toe!

De Flutterbye Dance and Fly Fairy bestaat uit twee delen: een elfje en een parfumflesje. Je kunt het elfje in het parfumflesje steken. Trek je aan het rubber bloempje aan de zijkant van het parfumflesje, dan gaat het elfje ronddraaien. Zo jard zelfs, dat de bloemblaadjes aan de rok van het elfje langzaam omhooggaan. Trek je nog harder, dan merk je dat het elfje zelfs een beetje omhoog gaat. Nog harder… en ze vliegt! Hoe harder je aan de bloem trekt, des te hoger gaat de elf. Je kunt haar netjes ophoog laten komen en op de tafel laten dansen, maar ook zo hoog, dat ze door de hele kamer vliegt. Dat bepaal je helemaal zelf! En eerlijk gezegd vinden we deze elf wat leuker dan de originele Flying Fairy. Ze is wat degelijker en steviger, en je bepaald zelf hoe hard ze gaat. De vleugeltjes zijn ook wat steviger dan bij de Flying Fairy: ze kan tegen een stootje. Oh ja: en de Dance and Fly Fairy werkt zonder batterijen.

Het tweede elfje is de Surprise Fairy. Ze lijkt een beetje op een vlinder, en heeft een heel bijzonder plekje om te wonen: een dagboek. De Surprise Fairy heeft een uitsparing aan de binnenkant van het kunststof dagboekje. Leg haar op haar plekje, en trek aan het bloemetje aan de onderkant van het dagboek. Doe vervolgens de kaft open, en de surprise fairy vliegt omhoog. Je kunt maximaal drie keer aan de bloem trekken, anders gaat de elastiek van de Surprise fairy stuk. Trek je maar een keer aan de bloem, dan krijgt de elf te weinig kracht mee om goed te vliegen. Het kunststof dagboek heeft aan de achterzijde trouwens nog een geheim compartiment. Daarin zit een vlindervormig notitieboekje, dat je kunt beschrijven met de meegeleverde stift, die aan de zijkant van het boekje zit geklikt. Bij de set zitten niet alleen het dagboek, het vlindertje, een stift en een notitieboekje, maar ook twee reserve-elastiekjes.

Dance and fly fairy, Spin Master
Prijs: 12,99 euro

Suprprise Butterfly fairy, Spin Master
Prijs: 15,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.