logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Flo’s dierenpension, baby-alarm bij de olifanten, Sarah Bosse

9789025112219

Het boek Flo’s dierenpension, baby-alarm bij de olifanten, is inmiddels het derde boek over het meisje Flo, dochter van een dierenarts en een dierenverzorger. Dat vraagt om problemen, aangezien haar vader en moeder hun kinderen redelijk betrekken bij hun werkzaamheden. Toegegeven, het is natuurlijk ook superleuk, een moeder die in een dierentuin werkt, en een vader die onder andere in het asiel voor de dieren zorgt, maar de bovengemiddelde interesse in dieren heeft er wel voor gezorgd dat de meiden voor heel wat probleempjes hebben gezorgd!

In dit derde deel van Flo’s dierenpension heb je veel te maken met de dierentuin waar Flo’s moeder als dierenarts werkt. Daar kan namelijk elk moment een babyolifantje geboren worden! In verschillende hoofdstukken wordt verteld waar op gelet wordt en hoe de olifanten verzorgd worden tijdens de zwangerschap. Hoe bloed wordt afgenomen wordt bijvoorbeeld verteld, maar ook als de olifantenmoeder Marika ’s nachts eindelijk weeën krijgt, mag Flo tot haar grote vreugde mee naar het dierenpark, een paar spannende uren tegemoet…

Het olifantje is niet het enige dat Flo’s aandacht trekt, want in het bos, tijdens een flinke regenbui, treft Flo samen met haar vriendin een neergeschoten poolvosje. Is het dier niet ver van huis, en kan ze het vosje op tijd redden?

De boeken van Flo’s dierenpension zijn geweldig leuk om te lezen. Vlot en met modern taalgebruik, vol leuke getekende illustraties. De boeken zijn los van elkaar te lezen, hoewel bepaalde elementen en gebeurtenissen uit de eerdere twee delen nog wel ter sprake komen. Leuk dus als je ze gelezen hebt, maar je kunt ook zonder.

Tijdens het lezen leer je bovendien heel wat over verschillende dieren, verzorging en ziekte. Deze serieuze, leerzame informatie wordt op een luchtige manier gebracht. Bovendien staat het boek bol van de leuke en spannende gebeurtenissen, dat je alleen maar wilt verder lezen. Leuk en leerzaam: zo lezen we ze graag!

Flo’s dierenpension: baby-alarm bij de olifanten, Sarah Bosse
Uitgeverij Holland, maart 2013, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 11,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789025112219


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.