Recensie: Flick Trix, Spin master


In navolging op de Tech Deck fingerboards zijn enige tijd geleden ook de fingerbikes op de markt gekomen. Want ook de BMX-wereld is een hechte club, waarbij de ware fans niets liever willen dan het nabootsen van de trucs en stunts van hun idolen. Ook bij deze fietsen geldt dat je ze helemaal naar je eigen smaak kunt samenstellen, waarbij gebruik maken van de fietsen zoals deze er in de werkelijke competitie ook uitzien. Spin Master kan gebruik maken van de licenties in deze tak van sport, waarbij de grote kracht van Flick Trix hem zit in de onderlinge uitwisselbaarheid van de verschillende onderdelen. Natuurlijk kun je ook bij Flick Trix stuntsets kopen, zodat je de meest uiteenlopende trucs uit kunt voeren op je eigen tafel of bureau. Deze sets bestaan niet alleen uit kunstmatige banen zoals beton of hout, maar ook zand bergen zijn te koop zodat je ook een outdoor situatie kunt creëren. In tegenstelling tot de fingerboards komen de Flick Trix wel compleet geassembleerd geleverd, zodat je direct aan de slag kunt.

Het fietsen met een BMX is wel wat lastiger dan het skaten met een skateboard. Gevorderden bedienen de fiets namelijk met drie vingers, waarbij twee vinger op het stuur worden gelegd en een vinger op het zadel. Hierbij zal je echter snel merken dat je de controle verliest. Een eenvoudigere manier is om je wijsvinger door het gat bij het stuur te duwen, zodat je met een vingertje fiets kunt besturen. Hierbij is het bovendien eenvoudiger om stunts te maken, hoewel je minder controle hebt over de uitvoering ervan. Net als bij Tech Deck gaat het mijns inziens meer om het verzamelen van de officiële fietsen dan om het gebruiken ervan, hoewel ik me voor kan stellen dat, als je een flinke verzameling hebt, het erg leuk is om te stunten over je eigen gemaakte parcours. Het succes is duidelijk: een korte zoektocht op het internet zal je een finke schare fans aanwijzen, speciale fingerbike-webshops en natuurlijk veel filmpjes op Youtube!

Flick Trix
Spin master. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: vanaf 9,99 euro

Dit speelgoed bij: Spin Master

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.