logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Flexibele antikleef cakevorm 15cm, Patisse


Het is altijd leuk om te bakken, daar zal niemand het níet mee eens zijn. Het is ook erg leuk (hoewel dat een beetje afhankelijk is van de bakkwaliteiten van jou als kok) om die resultaten op te eten. Wat minder leuk is, is al die calorieën die er bij komen kijken. Toegegeven, het is winter, dus mag je een vetlaagje best verhullen in een dikke trui, maar toch, ieder pondje dat er nu bijkomt zal er ook weer eens af moeten. Het is daarom ook prettig te weten dat er kleinere bakvormen beschikbaar zijn.

Zo is er bijvoorbeeld een klein, 15-centimeter groot siliconen bakvormpje van Patisse. Het bijzondere van deze vorm is dat hij niet alleen van siliconen zijn gemaakt, maar dat er ook aluminiumdeeltjes in zitten verwerkt. Hierdoor geleid deze de warmte beter, en zijn je resultaten dus ook beter. Wat overigens écht een lekker idee is: in deze kleine bakvorm kun je ook goed gebruik maken van je favoriete muffindeeg! In een grote cakevorm gaat dit namelijk wat minder goed, omdat de warmte daar niet snel genoeg doordringt door de gehele cake.

Maar wat dacht je van een klein gehaktbrood? Netjes in vorm, wel te verstaan? Of een klein broodje, een hartige cake, een mooi ()en niet te groot) nagerecht? Met een kleinere vorm als deze zet je in een wip de mooiste en leukste dingen op tafel. Perfect voor een gezellige high tea, of een leuke manier om je avondeten wat op te vrolijken.

De vorm kan namelijk van -40 graden tot +260 graden. Schoonhouden is ook een eitje: hij mag zonder meer in de vaatwasser!

Flexibele antikleef cakevorm 15 cm, Patisse
Prijs: 10,95 euro

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.