logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fitbit Charge

Een tijdje terug mochten we aan de slag met de Fitbit Flex: een activiteitentracker die je als een armband draagt. Nu lopen we rond met de Fitbit Charge, het geëvolueerde broertje van de flex. Met de Fitbit Charge meet je alles wat je op een dag doet, van lopen tot rennen, van trappen rennen tot slapen. En alles wordt netjes via bluetooth 4.0 opgeslagen in de Fitbit cloud, zodat je precies kunt bijhouden wat je allemaal hebt gedaan, en of je nog een beetje op schema licht.

De Fitbit is namelijk speciaal ontworpen om jezelf een gezondere levensstijl aan te wennen. Het telt de stappen, trappen en kilometers (die wordt ingeschat aan de hand van het aantal stappen). Daarnaast kun je via de app ook je voeding bijhouden, zodat je weet hoeveel calorieën je hebt verbruikt, maar ook hoeveel je er hebt binnengekregen. Via de app, die ook met de Fitbit Charge kan samenwerken, zie je alle statistieken in diagrammen en grafieken. Er handig en leuk – motiverend bovendien. Zeker omdat je badges kunt verdienen met je prestaties. Die móet je gewoon sparen! Handig is ook de nieuwe Smartwatch-functie, waarbij de Fitbit Charge gaat trillen als je wordt gebeld. Op het display komt vervolgens de naam of het nummer van de beller te staan. Een geweldige aanvulling op de functionaliteiten!

De Fitbit Charge weet dan ook als geen ander hoe hij je moet stimuleren tot een gezonder leven. Als bonus op de Fitbit Flex heb je een klein lcd-schermpje in de Fitbit zitten, waarop je verschillende informatie kunt aflezen. Heel handig is het om een klokje bij de hand te hebben, zodat je geen horloge meer hoeft te dragen. Met een druk op de knop schakel je over naar een actueel overzicht van het aantal stappen, trappen en kilometers, maar ook hoeveel kCal je hebt verbruikt. Of je nu een fanatiek sporter bent of alleen meer wilt bewegen. Zo is de Fitbit Charge vooral voor jou als je actiever wilt worden in het dagelijks leven. De stoer vormgegeven armband zit losjes om je pols en zal je dus nauwelijks dwarszitten met je dagelijkse bezigheden. Je clipt hem stevig vast met een metalen haakje, en hoeft eigenlijk alleen maar losgehaald om hem op te laden via een USB-poort.

Sport jij regelmatig en wil je daar nog meer uit halen? Kies dan voor de Fitbit Charge HR met bijvoorbeeld automatische hartslagmeting via je pols. De echt fanatieke sporters gaan voor de Fitbit Surge, uitgerust met onder meer gps, continue hartslagmeting via je pols en smartwatchfuncties. Voor alle Fitbit-varianten geldt dat het samenwerkt met de Fitbit app op je smartphone, tablet of computer. Daarop zie je al je statistieken en uitgebreide samenvattingen. Daar kun je ook doelen in zetten. Hoeveel stappen wil je per dag zetten? Hoeveel kilo wil je afvallen? Fitbit zal er alles an doen om je daar bij te helpen. Maar, zoals bij alles geldt: jij moet het doen. Je hoeft je alleen niet meer druk te maken om het hele administratieve deel: het bijhouden van je activiteiten en het tellen van de calorieën.

Fitbit Charge
Prijs: 129 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.