Recensie: Fire Ball, Zuru


Ben jij de beste vanger? Schiet de X-Shot fire ball naar je tegenstander. Je tegenstander moet hem opvangen en terugschieten. Lukt het jou ook om hem te vangen? Een erg leuk spel voor jong en oud!

Actief spelen is zó belangrijk voor kinderen. Ze kunnen maar niet genoeg beweging krijgen. Helaas zitten veel kinderen aan de (beeld)buis gekluisterd, kijkend naar geanimeerde kinderen die veelal wél lekker aan het spelen zijn. Hoe tegenstrijdig is dat? Gelukkig is er genoeg leuk actief speelgoed te vinden, waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Zoals deze: Fire ball, van de speelgoedfabrikant Zuru.

Het spel is eenvoudig: je hebt twee vangnetten, voorzien van een handvat, en twee balletjes, voorzien van een elastiek. In ieder vangnet zit een afvuurmechanisme: een weerhaak die je kunt uitklappen, zodat je daar de elastiek van het balletje achter kunt haken. Trek het balletje naar achteren, laat los, en… het schiet weg! De actie van de een wordt nu het probleem van de ander: hoe krijg je het snelle, felgekleurde balletje zo snel gevangen? Al mikkend met het netje is het de bedoeling dat het balletje daarin komt, maar dat valt nog niet mee! Want het schieten blijkt minstens zo moeilijk als het opvangen ervan. Voor jongere kinderen zou ik dan ook aanraden het balletje te gooien. Dat is gerichter, en gaat bovendien wat langzamer dan het op volle kracht wegschieten. Zo heeft de vanger wat meer tijd om zijn netje te gebruiken!

Bereid je dus maar vast voor op het betere ren- en vangwerk met deze kleurige balletjes en vangnetten!

X Shot Fire ball, Zuru
Prijs: ca. 9,95 euro
Leeftijd: vanaf ca. 6 jaar

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.