logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Finns wonderbaarlijke kerstreis, Pirkko Vainio

finns-wonderbaarlijke-kerstreis-pirkko-vainio-9789051162776-4-1-image

De Kerstman doet niet al het werk helemaal alleen. Zoals iedereen weet heeft hij een heel team aan elfen om hem heen. En voor die elfen is het ook heel bijzonder om te mogen helpen! In Finns Wonderbaarlijke Kerstreis lees je het avontuur dat Finn beleeft. Hij mag voor het eerst helpen de cadeaus in de slee van de Kerstman te leggen. Hij wil dolgraag eens mee met de Kerstman  om hem te helpen alle cadeautjes te bezorgen. Zonder erover na te denken verstopt Finn zich tussen de cadeaus in de slee. Zijn trouwe hondje Lasse springt hem meteen achterna. Maar dan gebeurt het: Finn valt pardoes uit de slee, als ze vlak bij de grond zijn! Wat moet hij nu doen? Ramp boven ramp wordt hij ook nog eens ontdekt door een meisje, die denkt dat Finn de Kerstman is. Wat zou hij hebben gedaan? En hoe raakt hij weer terug op de Noordpool?

Finns wonderbaarlijke kerstreis is een hartverwarmend verhaal, dat tegelijk met het spannende avontuur van Finn ontvouwt. De tekeningen zijn zachte waterverftekeningen, met wat harde lijnen om het duidelijker te maken. De kleuren zijn zoet en zacht, wat goed aansluit bij de winterse kerstsfeer. Het verhaal zelf kabbelt rustig voort, zonder al te veel onverwachte wendingen in het verhaal. Het is gedegen geschreven, zonder rare of moeilijke woorden. Lekker genieten dus, op de bank, of voor de kerstboom!

Finns wonderbaarlijke kerstreis, Pirkko Vainio
De Vier Windstreken, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789051162776


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.