logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Finn en de maan, Lin de Laat en Elisa Squillace


finn en de maan

Finn en de maan gaat over slapen gaan. Altijd een dankbaar onderwerp, want ieder kind herkent zich daar wel in In Finn en de Maan gaat het echter over een slaapprobleem. Het lukt Finn maar niet om in slaap te komen. Hij is helemaal niet moe! Voorzichtig schuift Finn het gordijn een beetje opzij … Daar is de maan!

De Maan heeft allerlei oplossingen voor Finns probleem om hem in slaap te laten vallen. Maar of alle ideeën wel even goed zijn? Och, de maan vind het al lang prettig om even aanspraak te hebben, en kletst heel wat af met de kleine jongen.

Het vrolijke boekje bestaat uit mooie krijttekeningen op dikker papier, zodat kinderen ook zelf snel kunnen bladeren. De tekst is geplaatst in lege vlakken binnen de tekening. Soms is dat ook donkerblauw of paars, wat de leesbaarheid niet echt verhoogt. De tekst is heel toegankelijk en leuk, vol grappige suggesties om in slaap te kunnen komen. De uiteindelijke oplossing staat ook in het boekje vermeld: een leuk liedje over de maan. Mét muzieknotatie!

Finn en de maan, Lin de Laat en Elisa Squillace
Clavis books, juni 2012, 16 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044815917


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.