logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fifty shades darker


fifty shades darker

Het broeierige avontuur tussen multi-multi-miljonair Christian Grey en Anastasia Steele begint weer nieuwe hoogtepunten te bereiken. Nadat Christian een tikje te ver is gegaan in zijn spelletjes was de relatie tussen die twee namelijk als een dynamietstaaf uit elkaar geknald. Maanden later blijkt echter dat Christian de bevallige Anastasia toch niet kan missen, en hij zoekt op zijn eigen overdreven en imposante manier wederom toenadering. Anastasia hapt toe, maar dan wel op haar voorwaarden. Niks meer wat híj wil, maar het gaat op háár manier. Het begin van het einde, zou je zeggen, maar Christian stemt er toch mee in. De titel Fifty Shades Darker doet vermoeden dat het er een stukje heftiger aan toe gaat in de Rode Kamer van Christian, maar niets is minder waar: de term is vanille, als ik me Anastasia’s uitspraak goed herinner.

Relatiemateriaal

En hoewel Christian een playboy pur sang zou moeten zijn, blijkt hij toch ineens een prima relatie op te kunnen bouwen. Met af en toe een missertje en een steek onder water van Anastasia, maar de twee lijken steeds meer naar elkaar toe te groeien. Je zou het bijna als een romcom kunnen beschouwen, ware het niet dat er een paar spannende scènes in verwerkt zitten waar we zo reikhalzend naar uitkijken bij dit soort films. Toch? Laten we eerlijk zijn: de verwachtingen zijn door al die verhalen en ophef over de boekenserie toch best hooggespannen.

Vanille

Zoals ik al eerder zei: het is een vanillefilm geworden, in zo’n beetje alle opzichten. Zelfs de scriptschrijvers hebben zich er meestal met een leien dakje vanaf gebracht, waardoor er best hinderlijke inconsequenties in de film terecht zijn gekomen. Jammer, want de film had door het ontbreken van onlogische sprongen en foutjes in de continuïteit zo maar een stuk beter kunnen zijn. Nog steeds geen topper, het verhaal is namelijk best wel dunnetjes, maar wel beter.


Recensie over Fifty shades darker

Het verhaal is net als het boek: je leest van spannende passage naar spannende passage. Het verhaal ertussen? Dat is onderhoudend en vermakelijk, maar soms ook onlogisch, snel en met haken en ogen. De twee doen het in deze film een stuk rustiger aan, maar blijven verliefde kalveren die elkaar om de haverklap de kleren van het lijf scheuren. Waar dan ook.

Score: 6


Informatie

Titel: Fifty shades darker
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 122 minuten
Genre: speeldilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.