Recensie: Fifty shades darker


in

door

fifty shades darker

Het broeierige avontuur tussen multi-multi-miljonair Christian Grey en Anastasia Steele begint weer nieuwe hoogtepunten te bereiken. Nadat Christian een tikje te ver is gegaan in zijn spelletjes was de relatie tussen die twee namelijk als een dynamietstaaf uit elkaar geknald. Maanden later blijkt echter dat Christian de bevallige Anastasia toch niet kan missen, en hij zoekt op zijn eigen overdreven en imposante manier wederom toenadering. Anastasia hapt toe, maar dan wel op haar voorwaarden. Niks meer wat híj wil, maar het gaat op háár manier. Het begin van het einde, zou je zeggen, maar Christian stemt er toch mee in. De titel Fifty Shades Darker doet vermoeden dat het er een stukje heftiger aan toe gaat in de Rode Kamer van Christian, maar niets is minder waar: de term is vanille, als ik me Anastasia’s uitspraak goed herinner.

Relatiemateriaal

En hoewel Christian een playboy pur sang zou moeten zijn, blijkt hij toch ineens een prima relatie op te kunnen bouwen. Met af en toe een missertje en een steek onder water van Anastasia, maar de twee lijken steeds meer naar elkaar toe te groeien. Je zou het bijna als een romcom kunnen beschouwen, ware het niet dat er een paar spannende scènes in verwerkt zitten waar we zo reikhalzend naar uitkijken bij dit soort films. Toch? Laten we eerlijk zijn: de verwachtingen zijn door al die verhalen en ophef over de boekenserie toch best hooggespannen.

Vanille

Zoals ik al eerder zei: het is een vanillefilm geworden, in zo’n beetje alle opzichten. Zelfs de scriptschrijvers hebben zich er meestal met een leien dakje vanaf gebracht, waardoor er best hinderlijke inconsequenties in de film terecht zijn gekomen. Jammer, want de film had door het ontbreken van onlogische sprongen en foutjes in de continuïteit zo maar een stuk beter kunnen zijn. Nog steeds geen topper, het verhaal is namelijk best wel dunnetjes, maar wel beter.


Recensie over Fifty shades darker

Het verhaal is net als het boek: je leest van spannende passage naar spannende passage. Het verhaal ertussen? Dat is onderhoudend en vermakelijk, maar soms ook onlogisch, snel en met haken en ogen. De twee doen het in deze film een stuk rustiger aan, maar blijven verliefde kalveren die elkaar om de haverklap de kleren van het lijf scheuren. Waar dan ook.

Score: 6


Informatie

Titel: Fifty shades darker
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 122 minuten
Genre: speeldilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s

Reacties

2 reacties op “Recensie: Fifty shades darker”

 1. […] een succesvol eerste deel van Fifty Shades of Grey kwam er echter een teleurstellend tweede deel: Fifty Shades Darker. Daarin sukkelde het verhaal door, maakte het flinke sprongen en ontbrak simpelweg de samenhang. […]

 2. Anna Stroom avatar
  Anna Stroom

  Dit is een film die nog op mijn verlanglijstje staat,Ik kon geen tijd vrij maken om hem in de bios te gaan kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.