Recensie: Fifa 12, EA Interactive


Fifa 12 is het nieuwste spel binnen de jaarlijkse voetbalserie. Dit jaar is er veel zorg besteed aan de lichamen van de spelers. Hierdoor ontstaat er een fantastisch totaalplaatje, waarbij het werkelijk lijkt alsof je naar een live voetbalwedstrijd aan het kijken bent. Ook is er dit jaar meer balcontrole en weet deze voetbalgame een realistisch en vermakelijk pot voetbal op de mat te leggen.

De game Fifa 12 zit dit jaar weer vol met nieuwe spelfuncties. Online kan je voetballen met en tegen andere gamers, en natuurlijk kan dit ook bij jou op de bank. Daarnaast is de jaarlijkse Ultimate Team-uitbreiding dit jaar voor het eerst standaard in het spel verwerkt. Als klapper op de vuurpijl kunnen gamers een eigen carrière opstarten als voetballer of met een geheel team.

Op de grasmat zijn dit jaar wel een paar zaken veranderd. Verdedigen is nu net zo belangrijk als in het echte voetbal. De tactische verdedigingsopties zorgen voor een compleet nieuwe aanpak bij het verdedigen: positie kiezen, passes onderscheppen en tackelen tellen allemaal even zwaar mee. Tactiek en timing zijn cruciaal. Hierbij moet je als speler heel precies beoordelen wanneer je de aanval zult inzetten. Je kunt de tegenstander tot dicht naderen, maar dan blijf je hem volgen. Terwijl je dan je positie nog wat kunt bijschaven, kun je op het door jou gewenste moment een aanval inzetten. Welke? Dat moet je zelf natuurlijk even bekijken. Zo komt het afpakken van de bal een stuk preciezer, en komt er meer strategie bij kijken dan domme statistieken.

Ook het dribbelen is de schop gegaan. Je krijgt meer tijd aan de bal om beslissingen te nemen en je bepaalt zelf het tempo van het spel. Gebruik korte dribbels in de kleine ruimte, op de vleugels en zelfs bij het afschermen van de bal voor een tegenstander. Hierbij is ook aandacht geschonken aan hoe spelers elkaar in het echt uitdagen, om balbezit vechten, en fysieke confrontaties aangaan. Spelers voelen zich sterker aan de bal, en duwen en trekken in de strijd om balbezit. Bij elk contact zijn er oneindig veel geloofwaardige (en soms ietwat bizarre) gevolgen. Praktisch gezien komt het er echter op neer dat iedere aanraking met een andere speler zorgt voor een kleine stribbeling, waarbij de uitslag van deze korte tweestrijd niet altijd even duidelijk te volgen is. Kortom: het blijft een verrassing wie er met de bal vandoor gaat!

Op het gebied van online gamen staat EA Sports Football Club centraal. EA Sports Football Club brengt de fanatiekste sportfans ter wereld bij elkaar en betrekt ze bij de enorme online community van FIFA. Deze service is jouw link met het echte voetbal en biedt je voortdurend nieuwe content. Wees de perfecte supporter en steun je favoriete club op nieuwe manieren die zijn gekoppeld aan echte evenementen. Je kunt in contact komen met je vrienden en het tegen ze opnemen, en rivalen en miljoenen andere spelers van over de hele wereld uitdagen.

Neem het op tegen miljoenen andere FIFA 12-fans. Je status, eer en progressie worden allemaal bijgehouden en veranderen voortdurend. Voor het eerst wordt alles wat jij en je vrienden doen in Fifa 12 op een logische manier bijgehouden. Elke wedstrijd telt, het hele seizoen lang. Verdien ervaringspunten en stijg in niveau om status op te bouwen. Deel en vergelijk prestaties, en laat het iedereen weten op sociale netwerken als Facebook.

Fifa 12, PS3, XBOX360, PC, EA Interactive
Leeftijd: vanaf 12 jaar. Prijs: vanaf 49,99 euro

Dit spel bij: BOL.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.