logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Feest in de keuken! Annie Rigg

Een onmisbaar boek tijdens de najaars- en wintervakanties: Feest in de keuken staat boordevol zoete en hartige recepten die leuk zijn om met kinderen te maken in de koudere herfst- en winterdagen. Zo vind je er recepten in voor marshmallowlollys, karamelappeltjes, kerstkransjes en zelfs een peperkoekhuisje! Met de kleintjes kun je het bakken samen doen, maar de grote kinderen kunnen zelf aan de slag, met af en toe hulp van een volwassene. Fotos van de gerechten worden afgewisseld met fotos van kinderen die lekker aan het bakken zijn.

Met de kinderen in de keuken

In dit boek van Annie Rigg, die we al lang kennen van haar leuke en feestelijke gerechten en cadeau’s, gaat hier helemaal los in de keuken met een aantal kinderen. Want wat is er nu leuker om samen met je kinderen de keuken in te duiken? In de herfst en winter kun je toch niet snel naar buiten: daar is het koud, nat, glad en gewoon vies. Nee, dan gaat er niets boven de warmte van de oven en het brandende fornhuis! Dit boek staat bovendien vol recepten waar kinderen kun vingers bij af zullen likken: tijdens het maken, maar ook zeker daarna!

Voor kinderen geschreven

Het boek is netjes verdeeld in een vijftal hoofdstukken: Feesten! Cadeautjes en tractaties, lekkere decoraties, toetjes en taart, en hapjes en drankjes. Ieder hoofdstuk bevat een aantal duidelijke en niet al te moeilijke gerechten, waar je kinderen volop bij kunnen helpen. Om dat te illustreren staan er bij ieder recept een aantal mooie kleurenfoto’s, waarop je kinderen aan de slag ziet. Maar ook het resultaat ontbreekt er natuurlijk niet bij, daar gaat het natuurlijk om. Mooie sfeervolle foto’s tonen het resultaat, waarbij de foto’s van het proces gebruikt worden ter illustratie en vermaak. Leuk is ook dat het boek echt voor kinderen is geschreven: oudere kinderen zullen er zonder problemen mee uit de voeten kunnen, zeker als ze al een beetje gewend zijn. In het boek staan af en toe aanwijzingen om een ouder te halen voor wat hulp: om de oven aan te zetten bijvoorbeeld, of om hete gerechten uit de oven te halen, et cetera. Superleuk, en extra gezellig: je kind dat jou mag vertellen wat je moet doen!

Feest in de keuken! Annie Rigg
Becht boeken, oktober 2011, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,50 euro. ISBN: 9789023013372

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] vind je ook interessant: Recensie: Feest in de keuken! Gottmer Recensie: Meer doen met restjes, […]