Feest op tafel
Want heel erg moeilijk is het niet, een feestmaal maken van je eten. Met wat variatie kom je al een heel eind en een leuke presentatie doet ook al meteen wonderen. Verras jezelf en verwen jezelf met een beetje moeite in de keuken. Een boterham met een gebakken ei verandert zonder al te veel moeite in een gezellig wentelteefje (of zoals de Vlamingen zeggen: verloren brood) of een croque madame. Het boek Feest, van 24Kitchen, gaat echter nog een stapje verder dan dat. Alle koks van deze televisiezender hebben goed nagedacht over verschillende feestmomenten en hebben zich helemaal te buiten gedaan aan een aantal feestmenu’s. Die staan hier netjes gebundeld en fantastisch gefotografeerd. Het feest begint al bij de voorbereiding!Speciale momenten
In het boek Feest kun je dan ook terecht voor de meest bijzondere momenten, van Halloween tot Sinterklaas, van Kerst tot Valentijnsdag, en van Pasen tot het Suikerfeest. Natuurlijk mogen ook vaderdag, moederdag en verjaardagen niet ontbreken. Voor iedere speciale dag vind je een paar leuke gerechten. Soms zijn die heel uitgebreid (bijvoorbeeld de krokante aardappel-preimousseline of de kerstkalkoen voor kerst, soms heel eenvoudig, zoals de spookjescakes voor Halloween. Naast deze standaard feestdagen vind je ook plannen voor zomerfeesten, feesten met vrienden, italiaans eten, een stuk over drinks en bites, een borrelbuffet en natuurlijk kan een kinderfeest niet ontbreken.Elke dag feest
Ben je geïnspireerd om ook iedere dag aan de slag te gaan om het eten wat feestelijker te maken? Dan is het laatste hoofdstuk een goed begin. Daarin vind je een paar subhoofdstukjes, van hapjes en amuses tot voorgerechten, salades, hoofdgerechten en natuurlijk toetjes en taart. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kaassoesjes, een pittige salade van gebakken pompen en roquefort of Vlaams stoofvlees met frites. Feest, Diverse auteurs 24Kitchen, 254 pagina’s, hardcover. Prijs: 24,99 euro. ISBN: 9789400508170Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: