logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo zet je iedere dag een feestmaaltijd op tafel

feest-24kitchen Ga even zitten. Ik moet je wat vragen. Een heel persoonlijke vraag: wat eet je zoal, op een dag? De kans is groot dat je ’s ochtends begint met een kop koffie, misschien met een boterham of een bakkie muesli, ’s middags wat brood, en ’s avonds aardappelen-groente-vlees of één van die kant-en-klaarpakjes met wereldmaaltijden. Of een verse variant van die pakjes. Lees dat schema nog eens rustig door. Wordt je daar blij van, als je dat zo leest? Wat als ik vertel dat het ook heel anders kan? Maak een Feest van je maaltijd. Iedere maaltijd, of het nu je ontbijt, je lunch of je avondeten is.

Feest op tafel

Want heel erg moeilijk is het niet, een feestmaal maken van je eten. Met wat variatie kom je al een heel eind en een leuke presentatie doet ook al meteen wonderen. Verras jezelf en verwen jezelf met een beetje moeite in de keuken. Een boterham met een gebakken ei verandert zonder al te veel moeite in een gezellig wentelteefje (of zoals de Vlamingen zeggen: verloren brood) of een croque madame. Het boek Feest, van 24Kitchen, gaat echter nog een stapje verder dan dat. Alle koks van deze televisiezender hebben goed nagedacht over verschillende feestmomenten en hebben zich helemaal te buiten gedaan aan een aantal feestmenu’s. Die staan hier netjes gebundeld en fantastisch gefotografeerd. Het feest begint al bij de voorbereiding!

Speciale momenten

In het boek Feest kun je dan ook terecht voor de meest bijzondere momenten, van Halloween tot Sinterklaas, van Kerst tot Valentijnsdag, en van Pasen tot het Suikerfeest. Natuurlijk mogen ook vaderdag, moederdag en verjaardagen niet ontbreken. Voor iedere speciale dag vind je een paar leuke gerechten. Soms zijn die heel uitgebreid (bijvoorbeeld de krokante aardappel-preimousseline of de kerstkalkoen voor kerst, soms heel eenvoudig, zoals de spookjescakes voor Halloween. Naast deze standaard feestdagen vind je ook plannen voor zomerfeesten, feesten met vrienden, italiaans eten, een stuk over drinks en bites, een borrelbuffet en natuurlijk kan een kinderfeest niet ontbreken.

Elke dag feest

Ben je geïnspireerd om ook iedere dag aan de slag te gaan om het eten wat feestelijker te maken? Dan is het laatste hoofdstuk een goed begin. Daarin vind je een paar subhoofdstukjes, van hapjes en amuses tot voorgerechten, salades, hoofdgerechten en natuurlijk toetjes en taart. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kaassoesjes, een pittige salade van gebakken pompen en roquefort of Vlaams stoofvlees met frites. Feest, Diverse auteurs 24Kitchen, 254 pagina’s, hardcover. Prijs: 24,99 euro. ISBN: 9789400508170

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.