logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Feeling Plantastic planner

Al eerder heb ik geschreven over het fenomeen bullet journal en hoe je daar mee kunt omgaan. Op zich is het een prettig systeem, maar tijdrovend is het wel om die blanco pagina’s om te vormen naar een manier die jij kunt gebruiken. En weet je? Het gros van de mensen gebruikt zo’n bullet journal op dezelfde manier: jaarplanning, maandplanning, weekplanning en eventueel een dagplanning. Schuiven maar! Dat kan makkelijker, hebben ze bij Mus Creatief bedacht – zij ontwikkelden daarom de Feeling Plantastic planner. Ikzelf heb de Plantastic Maxi toegestuurd gekregen: een bijna vierkante planner van ca. 22,5x24cm met grote ringen. Maar wat maakt deze Plantastic Planner nu zo handig?

Planner op maat

Het prettige van de Feeling Plantastic planner is dat het eigenlijk een bullet journal is, maar dan deels voorgetekend. De planner zelf is redelijk eenvoudig. In de planner zitten twaalf maanden verwerkt. Iedere maand heeft een eigen tabblad. Voorin vind je in een dubbele pagina een maandoverzicht, waarna je wekelijks een overzicht kunt maken van maandag tot en met zondag. De dagen van de week zijn niet genummerd, zodat het een universele kalender wordt. Dat gaat je dus even wat schrijfwerk kosten wanneer je hem voor het eerst in gebruik neemt, net als je bij een bullet journal zou doen. Het prettige is dat de schrijfruimte bij de weekoverzichten ingedeeld is met hokjes. Zo heb je een guideline voor het schrijven, maar kun je ook makkelijk tekeningetjes en dergelijke maken. Bovenin het weekoverzicht vind je een kort to-do lijstje. Dat is wat je deze week moet doen, of wat je niet mag vergeten.

Bijzondere binding

Wat de Feeling Plantastic planner bijzonder maakt, is de manier waarop de agenda bij elkaar wordt gehouden. De twee (toegegeven: redelijk kwetsbare) kunststof kaftdelen houden de 12 maanden bij elkaar. Als bindmethode is er niet gekozen voor lijmen, maar zie je schijven zitten: een soort ringband dus, maar dan wel met een bijzondere eigenschap. De pagina’s zelf hebben namelijk een inkeping, zodat je ze makkelijk in en uit de ring kunt ‘klikken’. Dat maakt het een flexibele planner, die je naar wens kunt inrichten… en uitbreiden!

Uitbreidingen

Het is eenvoudig mogelijk om de Plantastic Planner uit te breiden. Geen overbodige luxe trouwens, aangezien de planner zelf in beginsel enkel een uhm… planner is. En wat is nu zo gaaf aan een bullet journal? Juist: dat je ‘m kunt vormen naar je eigen wensen en eisen. Daarom begint de Plantastic Planner met drie uitbreidingen, die het meest gebruikt werden in een bullet journal: je kunt ze uitbreiden met fitness sheets, food sheets en school sheets. Kom je ruimte te kort in de ringen? Dan kun je deze ringen vervangen door grotere varianten, zodat je meer uitbreidingssets kunt toevoegen!

  • School sheets: praktische bladen voor het bijhouden van je schoolprestaties. Zo zijn er 8 pagina’s waarop je jouw rooster kunt schrijven, maar liefst 50 pagina’s voor het plannen van je studie en 52 pagina’s voor het bijhouden van je taken. Een compleet jaarboek dus, waarbij je jouw planner uitbreid met een aantal praktische weekoverzichten en planmogelijkheden. Een waardevolle aanvulling voor de studenten onder ons!
  • Fitness sheets: voor de sportievelingen onder ons (of die dat willen zijn 😉 ) kun je kiezen voor de fitness sheets. Hierin vind je een keur aan verschillende vellen: 6 pagina’s waarin je kunt werken aan je fitnessdoelen, 2 pagina’s voor metingen, 12 pagina’s voor een maandelijks logboek, 6 pagina’s voor een hardlooplog, 2 pagina’s voor de voortgang met afvallen (middels een inzichtelijke grafiek die je kunt tekenen) en 50 pagina’s waarin je je workouts kunt noteren, zodat je kunt bijhouden hoe ze verlopen. Het is een veelzijdige set, waar iedereen wel iets in kan vinden.
  • Food sheets: Een praktische aanvulling voor de koks onder ons. In deze uitbreiding kun je 52 pagina’s aan weekmenu’s bijhouden, 26 pagina’s aan recepten en vind je een handig opbergvakje. Hier had ik wel meer pagina’s voor recepten willen zien, of een uitbreiding waarbij je de boodschappenlijstjes van de weekmenu’s kunt opschrijven. Wellicht voor een volgende keer!

Ga direct naar Feeling Plantastic Maxi op BOL.com.


Recensie over Feeling plantastic planner

Zoek je een flexibele agenda, maar heb je geen zin in het bijhouden en aanleggen van een bullet journal? Dan zul je snel uitkomen bij deze planner. Hij gebruikt praktische ringen, zodat je hem helemaal vlak kunt neerleggen. De voor- en achterkant had steviger uitgevoerd mogen worden, deze is vrij kwetsbaar. Het papier is erg prettig en heeft weinig ‘bleed’, hij lekt niet snel door aan de andere kant. Een fijne basisplanner, die je snel kunt uitbreiden met elementen die bij je passen – daarover heb ik mijn mening hierboven al gegeven.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.