logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: The fault in our stars, 20th century fox

the fault in our stars

Heb jij het boek The fault in our stars (een weeffout in onze sterren) al gelezen? Nee? Dan moet je dat absoluut meteen gaan doen. Het is echt een schitterend verhaal over een meisje met kanker dat gewoon haar leven probeert te leven, ondanks alle bemoeienissen van haar ouders. Tijdens een praatgroep ontmoet ze Gus, een jongen met een heel bijzondere kijk op het leven. Beiden houden ze van compleet andere dingen, maar allebei hebben ze een voorliefde voor lezen. Langzaam maar zeker bloeit er een bijzondere liefde tussen die twee, met het boek Een Vorstelijke Beproeving als centraal onderdeel in het verhaal. Ze gaan zelfs naar Amsterdam om de schrijver te ontmoeten, want het niet-bestaande boek kent wel een heel abrupt einde. Maar goed – je hebt de hele heisa om het beruchte Amsterdamse bankje vast wel meegekregen!

Deze film over The fault in our stars is echt een meesterlijke verfilming van het boek. Hazel wordt meesterlijk neergezet door Shailene Woodley, die met haar zuurstoftankje door het beeld struint. Ansel Elgort speelt zijn rol als Gus ook goed, maar iets minder overtuigend. Het verhaal zelf blijft bovendien geweldig overeind staan door de manier waarop het verhaal is verfilmd door de regisseur. Bijzonder is om te zien hoe de twee jongeren in het leven staan. Beiden hebben de dood in de ogen gekeken. Soms praten ze dus over heel alledaagse kwesties, over gemeenschappelijke verhalen over kanker en ziekteverschijnselen, soms over diepzinnige onderwerpen als het doel van het leven, liefde en verliefdheid. Een heftig verhaal dat in de eerste plaats mooi omgeschreven is in het boek, en nogmaals eer wordt gedaan middels deze verfilming. Knap werk!

Informatie

The fault in our stars, 20th century fox
Tijdsduur: 121 minuten, Avonturenfilm.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 17 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] toeval dat het boek, waar de film op gebaseerd is, geschreven is door dezelfde schrijver als van The Fault In Our Stars? Vast niet. Love, Simon bespreekt echter een heel ander taboe: dat van […]

  2. […] Paper Towns is een coming of age-verhaal over Quentin (Nat Wolff) en zijn raadselachtige buurmeisje Margo (Cara Delevingne), die zo dol op mysteries is, dat ze er zelf een is geworden. Margo neemt Quentin mee op een nachtelijk avontuur, maar verdwijnt dan plotseling. Wat ze achterlaat, zijn een aantal cryptische aanwijzingen die Quentin moet ontcijferen. De zoektocht mondt voor Quentin en zijn gevatte vrienden uit in een bijzonder avontuur dat zowel hilarisch als ontroerend is. Om Margo terug te vinden, moet Quentin ontdekken wat de waarde is van echte vriendschap en ware liefde. 
Naar de gelijknamige bestseller van John Green (The Fault in Our Stars). […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.