Recensie: Faster, Sony Pictures

Na tien jaar in de gevangenis te hebben gezeten, heeft Driver (Dwayne Johnson) nog maar één doel: wraak nemen op de moordenaars van zijn broer. Driver’s broer werd vermoord tijdens een mislukte bankoverval die ervoor zorgde dat Driver de gevangenis in moest. Als vrij man met een dodelijke to-do list, kan hij aan zijn wraakmissie beginnen, maar wel met twee mannen die hem op het spoor zijn. Een politieveteraan (Billy Bob Thornton) en een jonge egocentrische huurmoordenaar (Oliver Jackson-Cohen), die een waardige tegenstander is. Het is een ware race naar de waarheid over zijn broers mysterieuze dood. Als Driver’s lijst bijna is afgewerkt en er nieuwe details over de moord naar boven komen, lijkt het of de lijst verre van compleet is.

Faster is een redelijk voorspelbare film, ware het niet dat de inbreng van de tweede killer, de huurmoordenaar die in opdracht jacht maakt op onze hoofdpersoon, een verrassend element is. Een derde verhaallijn, in het anders zo voorspelbare ‘good killer, bad cop’-genre. Daarbij zijn de rollen ook best aardig neergezet, waarbij ook weer de excentrieke huurmoordenaar de rest van de cast de loef afsteekt. Door al deze elementen, en het feit dat het stukje film ook nog eens lekker stijlvol gefilmd is, maakt het zeker een film die je tot de laatste minuut wilt uitzitten. Natuurlijk zijn er bij dit soort films genoeg vragen die je tijdens het kijken kunt stellen. Zo gaat de tijd best snel vooruit, hoewel het gehele verhaal zich slechts in enkele dagen afspeelt. Eten of slapen komt er natuurlijk niet in voor, hoewel onze hoofdpersoon wel zo’n beetje heel Amerika lijkt af te reizen blijkt dat in de praktijk nog wel erg mee te vallen. Niet alles wordt benoemd en verklaard in de film: jammer, dat had het wel wat meer diepgang gegeven, van de andere kant is het ook echt een film die als no-brainer wordt neergezet en geprofileerd: en daar is hij zeker in geslaagd. Lekkere actie, wat achtervolgingen, spannende situaties en thriller-invloeden maken het een sfeervolle, goede actiefilm tot de laatste minuut.

Faster, Sony Pictures

Tijdsduur: 94 minuten, Actie.
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uxkbSebZ4jo]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.