logo-liggend-wit-donkerblauw

Fast & Furious 8 laat zien dat babes, auto’s, stoerdoenerij en een spannend verhaal prima samengaan


Fast & Furious 8: The Fate of the FuriousAuto’s en babes – ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Stop er een paar spierbundels en een hoop geweld bij, en je hebt een succesgarantie. Tenminste, dat zou je denken als je de eerste Fast & Furious film ziet. Toch steekt er heel wat meer achter deze franchise. Dat moet ook wel, want hoe geweldig stoer de combinatie ook is, een serie van acht films zou het echt niet redden. Dan moet je toch wel met een gaaf verhaal komen! Fast & Furious 8 neemt je weer mee in het leven van Dom.

Serie films

Wat meer dan ooit opvalt, is dat de films echt een serie zijn. In deze film wordt regelmatig teruggekoppeld naar eerdere films, gebeurtenissen uit die films of personages die hun intrede hebben gedaan. Soms worden ze netjes geïntroduceerd of uitgelegd, maar net zo vaak wordt er gewoon overheen gestapt. Je bent een fan of niet, en deze film is ook gemaakt voor de fans. Die zou je maar tegen het hoofd stoten als je te veel uitlegt! Toch kun je Fast & Furious 8 zonder problemen kijken als je de eerdere films niet hebt gezien, daar hoef je je dus niet druk om te maken.

Cijfercode

Deze film draait om een wereldberoemde – of moet ik zeggen wereldberuchte – hacker. Cipher weet als geen ander hoe je een computersysteem moet binnenkomen en precies moet doen om voor elkaar te krijgen wat je graag wilt. Of dat nu gegevens stelen is, of een misdaad begaan, dat maakt de hacker eigenlijk niet zo veel uit. Maar wat het team verbaast is dat Cipher geen hackersgroep is, of een man… nee, het is een vrouw! En een knappe, bovendien. En eentje die ontdekt dat ze niet alles vanuit haar toetsenbord kan regelen. Ze moet de hulp inroepen van Dom. Helaas weet ze ook dat Dom niet zit te wachten op foute klusjes, dus zet ze hem onder druk met het enige ding waar hij gevoelig voor is – zijn zoon! Die heeft hij namelijk, hoewel hij dat zelf niet wist. In een eerdere film dacht hij namelijk dat zijn huidige vrouw Letty dood was, en had hij een dingetje met Helena. En tja, dat dus.

Overlopen en onduidelijkheid

Terwijl Dom voor het karretje van Cipher wordt gespannen en allerlei misdaden begaat, laat hij zijn eigen team in het ongewisse. Die denken dus dat Dom is overgelopen (wat hij al eerder had gedaan) en sluiten zich aan bij Mr. Nobody, een soort geheim agent-achtige regelgast die geheime missies laat oplossen. Terwijl Dom dus tegen zijn zin in meedoet met de slechteriken moet zijn team hem (en de criminele bende) tegenhouden. Een spannende race tegen de klok begint.

Conclusie over Fast & Furious 8

De reeks is nog lang niet aan zijn eind toe, zo blijkt uit dit achtste deel van de spectaculaire film Fast & Furious 8. Verwacht veel races, autocrashes (extreem veel, die er een tikje te CGI uitzien naar mijn mening) en vooral veel beroemde rollen, waarbij Dwayne Johnson, Jason Statham twee rivalen spelen die op een geweldige manier haantjesgedrag vertonen en Charlize Theron in de rol van Cipher. Een spannende film tot de laatste minuut! Door: Score: Fast & Furious 8 krijgt 9 van de 10 punten.

Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.