logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fantastische fabels van Jean de La Fontaine, Brian Wildsmith

Vijf van Jean de La Fontaine’s meest geliefde fabels werden door Brian Wildsmith opnieuw verteld, maar vooral verbeeld door de schitterende illustraties die hij erbij maakte. Daarom hoort deze nieuwe uitgave van de tijdloze fabels thuis in ieder boekenkast!

Wie is er niet grootgeworden met de Fantastische fabels van Jean de La Fontaine, al dan niet in de uitvoering van Brian Wildsmith? Iedereen is bekend met de moralistische dierensprookjes, of je nu beseft dat ze van La Fontaines hand zijn of niet. In dit boek komen de verhalen van De haas en de schildpad, De rijkaard en de schoenmaker, De noorderwind en de zon, De molenaar, de jongen en de ezel en De leeuw en de rat voorbij. Alle verhalen zijn herschreven naar deze tijd, en bovendien kleurrijk geïllustreerd door Wildsmith. De tekeningen, die een geheel eigen stijl kennen, illustreren de verhalen erg goed, zodat de kinderen lekker mee kunnen kijken. Erg veel meer te kijken is er overigens niet op de prenten, ze dienen enkel ter ondersteuning van de verhalen. Maar dat is in dit geval niet erg. Per spread staat er niet veel tekst vermeld, zodat je snel doorbladert, en je snel door kunt naar de volgende mooie prent.

Fantastische fabels van Jean de La Fontaine, Brian Wildsmith
Baeckens books, mei 2009, 158 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789052474276


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.