logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fantastic Beasts and where to find them

Voor Harry Potter er was, bestonden er natuurlijk al magiërs, tovenaars en heksen. De personen die de schoolboeken schreven bijvoorbeeld, zoals het boek Fabeldieren en waar ze te vinden, geschreven door Newt Scammander. In het verhaal Fantastic Beasts and where to find them, die in deze film verfilmd is, leer je de beste man beter kennen.

Lees al onze artikelen over Fantastic Beasts!

Tocht naar Amerika

In het begin van de film leer je Newt kennen, op het moment dat hij aankomt in Amerika. Per boot, want dat was dé manier om rond 1920 te reizen naar een ander continent. Je leert al meteen dat er iets vreemds is aan Newt. Iets magisch. Er leeft iets in zijn koffer. Dat laatste is echter een understatement. Newt heeft namelijk een hele wereld in zijn koffer verstopt zitten, waarhij allerlei magische wezens in verzameld.Wezens die anders opgejaagd zouden worden.

Magisch gevaar

Je moet namelijk weten dat de magische wereld op zijn grondvesten aan het schudden is. Enkele tovenaars willen de macht voor zichzelf en een groter verschil met de normale mensen. Andere tovenaars vinden dat ze op de achtergrond moeten verdwijnen. Weer andere mensen menen dat magiërs gewoon naast mensen moeten kunnen leven. Flinke verschillen, waarbij de magische wezens het direct moeten bekopen. En Newt wil daar een stokje voor steken, door mensen kennis te laten maken met de magische schepsels. Hij ziet het goede in hen, en wil dat graag tonen.

Misser

Het verhaal komt pas goed op gang als Newt samen met een niet-magiër op jacht gaat naar vreemde schepselen. Er zijn namelijk een paar beesten ontsnapt uit Newts koffer, maar ook is er een duister wezen dat New York onveilig maakt. Er gaan duistere plannetjes rond in New York, waar Newt en zijn nieuwe vrienden graag het hunne van weten. Een spannende en vooral magische reis volgt. Wil je de film naspelen? In dit boek vind je het complete filmscript!

Conclusie over Fantastic Beasts and Where To Find Them

Fantastic Beasts and where to find them zorgt voor de heerlijke magische sfeer van Harry Potter, zonder het écht duistere tintje van de latere Potter-films. Het verhaal had wat meer vaart mogen hebben, maar de fabeldieren maken alles goed.
Door: CooleSuggesties
Score: Fantastic Beasts and Where To Find Them krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Fantastic Beasts and Where To Find Them, Warner Bros

Tijdsduur: 02:12, fantasy.
Leeftijd: vanaf 9 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.