logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Fantastic Beasts and where to find them, het complete filmscenario, JK Rowling

fantastic beasts and where to find them

De boeken van Harry Potter hebben mensen over de hele wereld van hun sokken geblazen. Inclusief mijzelf, om heel eerlijk te zijn. Alles wat van JK Rowlings hand kwam leek als zoete broodjes over de toonbank te gaan. Toch bleef het een lange tijd stuk nadat onze jonge tovenaarsleerling van school af ging (nou ja… lang verhaal 😉 ). Na jaren stilte kwam er in 2016 een fantastische film in de bioscopen: Fantastic Beasts and where to find them, naar het gelijknamige boek van JK Rowling. De hype trok weer aan, en de boeken verschenen. Dit boek laat het complete filmscenario zien, geheel in stijl van The Cursed Child, het laatste deel van Harry Potter.

Lees al onze artikelen over Fantastic Beasts!

Het verleden

Fantastic Beasts and where to find them – het complete filmscenario – neemt je 50 jaar mee terug in de tijd, toen Harry Potter nog helemaal niet bestond. Je volgt hierin de jonge en ambitieuze Newt Scamander, een beschermer van magische wezens. Hij trekt in 1926 vanuit Engeland naar New York, zoekend naar nieuwe magische wezens en fabeldieren. Dat lijkt allemaal goed te gaan, ware het niet dat er een aantal schepsels uit zijn magische koffer weet te ontsnappen. Die moeten zo snel mogelijk worden teruggevonden. Maar dat is natuurlijk niet alles, want in New York zelf gebeuren ook vreemde dingen.

Magisch gevaar

De magische wereld staat namelijk onder een ongelofelijke druk. Hoewel mensen en magiërs eeuwen lang in vrede naast elkaar heeft geleefd, is er nu een echte hetze gaande tegen de magische wereld. En een aantal hooggeplaatste lieden ziet liever een grote scheiding tussen de tovenaars en de dreuzels. Lieden die over lijken gaan! Newt gaat, geholpen door de jonge Amerikaanse schouwer Tina Goldstein, haar wilde zusje Queenie dat gedachten kan lezen en Jakob Kowalski, een veteraan en niet-magisch mens op zoek naar zijn ontsnapte magische wezens. Tot er een duister magisch wezen opduikt dat niet uit Newts koffer afkomstig is en een ravage veroorzaakt in de stad… Waar komt het schepsel vandaan, en hoe komen ze er weer van af? Newts unieke kennis over de magische fabeldieren blijkt onmisbaar te zijn.


Recensie over Fantastic Beasts and where to find them – het complete filmscenario

CooleSuggesties topper

Fantastic Beasts and where to find them – het complete filmscenario is een unieke manier om het verhaal nog eens te lezen. Door het ontbreken van de omliggende verhaallijn mist het boek wel een beetje aan de sfeer, maar het boek bevat zeker genoeg informatie voor een sfeervol geheel. De vormgeving van het boek is overigens echt subliem: de typische jaren-30 Jugendstilstijl van het verhaal komt helemaal terug in de vormgeving van het boek!

Score: 9


Informatie

Fantastic Beasts and where to find them – het complete filmscenario,
Illustrator: nvt
Uitgever: De Harmonie, 297 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789463360128. Prijs: 19.90 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.