logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geronimo Stilton schiet weer te hulp in Fantasia XI


fantasia xi geronimo stiltonHet lijkt ook niet lang goed te kunnen gaan in Fantasia… voor de elfde keer alweer moet onze angstmuis Geronimo Stilton in Fantasia optreden als de Ridder zonder Vrees of Blaam. In Fantasia XI moet hij het opnemen tegen een mysterieuze magiër Magigante, die Florina van de troon wil stoten en de macht over Fantasia wil verkrijgen. Hij wordt geholpen door de piraten van kapitein Zwartrat Staarthakker, die stad en land onveilig maken in hun vliegende Duistere Driemaster. 

De reis naar Fantasia

Zoals gewoonlijk wordt Geronimo niet gevraagd voor deze nobele taak. Neen, Florina plukt hem gewoon van de normale wereld naar deze magische wereld. Dit keer op een heel onhandige manier: hij valt in een fontein, net op het moment dat hij naar een verkleedfeestje wil gaan. Meteen wordt hij in het diepe gegooid en moet hij vechten voor de vrijheid van de elfen en feeën van Fantasia. Belangrijk daarbij is dat hij Melisandra uit de handen van de magiër weet te houden – hij wil namelijk met haar trouwen!

Spektakelstuk

Net als de andere boeken van Fantasia is ook Fantasia XI weer een enorm spektakel aan speciale pagina’s en technische snufjes. Het lijken er steeds meer te worden! Naast de inmiddels bekende kras & ruik pagina’s, vind je in Fantasia XI ook tal van 3D illustraties (je krijgt een groen-rode 3D bril meegeleverd), spelletjes en veel piratenfeitjes. Dat maakt dit boek dan weer een beetje informatief en leerzaam, zoals je van de normale Geronimo Stilton-boeken gewend bent. Er zijn zelfs stukken tekst afgedrukt in een speciale inkt, die je tevoorschijn moet toveren. Dat soort snufjes maken de boeken van Fantasia toch wel bijzonder, je merkt dat het soms echt zoeken is naar die speciale functies.

Conclusie over Fantasia XI

Een fantasierijk boek van Geronimo Stilton over de magische wereld Fantasia. In Fantasia XI vreest Florina voor de macht van de troon en moet hij Melisandra uit de handen van piraat Staarthakker houden. Met veel woordgrapjes, grote illustraties en veel grappige weetjes en feitjes.
Door:
Score: Fantasia XI krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Fantasia XI,

Illustrator: Silvia Bigolin Carla de Bernardi Alessandro Muscillo
De Wakkere Muis, 384 pagina’s, Hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085923671. Prijs: 25.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.