logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fantasia X, Geronimo Stilton

Fantasia X

Veel kinderen kijken reikhalzend uit naar een nieuw deel van Fantasia, dat traditiegetrouw rond oktober verkrijgbaar is. Inmiddels zijn we toegekomen aan het tiende deel van Fantasia, aangeduid het met Romeinse cijfer X. Ook daarin reist Geronimo Stilton weer af naar het fantasierijk Fantasia, om daar op te treden als de Ridder zonder Vrees of Blaam… en lezers van Geronimo Stilton weten als geen ander dat die omschrijving écht niet past bij onze kleine angstmuis!

In het tiende deel moet Geronimo het bovendien doen zonder de hulp van de magische fee Konigin Florina, die hem altijd bijstond met wat magische hulp. De koningin is namelijk verdwenen uit het koninkrijk Fantasia, samen met die krachtige magische voorwerpen. Vooral het Duizend Spreuken toverboek is daarbij erg krachtig. Dat is een groot gevaar, want de gemene heksen kunnen heel wat kwaad uithalen met die magie. En dus doet het koninkrijk van Fantasia weer eens beroep op de Ridder zonder Vrees of Blaam om het koninkrijk Fantasia te redden. Samen met Palerientje, een manteltje dat je niet kunt zien (maar wel kunt ruiken) en dat geweven is door de Onzichtbare Spinnen, gaat hij op onderzoek in de donkerste, duisterste rijken van Fantasia.

Ook in het tiende deel van fantasia zijn er weer veel leuke noviteiten verwerkt in het boek, zodat het lezen in dit boek een unieke ervaring wordt. Denk daarbij aan het gebruik van geurpagina’s, waar je niet alleen Palerientje kunt ruiken (Parelientje laat namelijk ontzettend stinkende scheten), maar aantrekkelijker ruikende pagina’s tegenkomt. Of 3D-pagina’s, die je met de speciale 3D bril helemaal tot leven kunt laten komen? Er is zelfs toverinkt gebruikt om je geheime boodschappen over te kunnen dragen – en een heel belangrijk scheetkussen.

Natuurlijk zal Fantasia X aan alle verwachtingen voldoen, zeker als je al eerdere boeken hebt gelezen uit de serie. Het is een spannend verhaal, geschreven in de losse stijl van Geronimo Stilton. Sommige woorden zijn geschreven in andere kleuren en lettertypes, die aansluiten bij het woord zelf. Kinderen met dyslexie hebben hier vaak een ontzettende steun aan, en worden aangemoedigd tot lezen. De illustraties maken het boek helemaal compleet – ze variëren van kleine illustraties in een hoek tot illustraties die zich over twee pagina’s spreiden. Achter in het boek vind je een leuke aanvulling, waarin je wat knutselsuggesties, kooktips en puzzels kunt vinden.

Informatie

Fantasia X, Geronimo Stilton

Illustrator: Silvia Bigolin en anderen
De Wakkere Muis, 318 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789085923145


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.