logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fantasia VIII, Geronimo Stilton

In het winterse avontuur Fantasia VIII wordt Geronimo Stilton, uitgever van de Wakkere Muis, alweer in een spannend avontuur geslingerd. Dat alles naar aanleiding van een kapot horloge, dat hij op aanraden van Opa Wervelwind in een magisch winkeltje gaat laten repareren. Vanuit dat winkeltje, waar hij al snel in in een comfortabele stoel wordt gezet, komt hij via dromenland in Fantasia terecht.

Daar komt hij in een gemeen plan van de heks Eclips terecht. De heksen willen namelijk nog steeds de macht over Fantasia, en hebben nu de troef in handen. De heks Eclips heeft namelijk de wind betoverd. Die waait ontzettend hard in Westelijke richting, en alle heksen verzamelen hout om de toverketel brandend te houden. Een beetje wind is niet zo verkeerd, natuurlijk, maar juist die harde, stormachtige wind zorgt ervoor dat een magische klok harder gaat draaien. Veel harder!

En die magische klok, de Chronofantastische Tijdwijzer, is verbonden met Florina, koningin van Fantasia. De klok geeft haar leeftijd aan. En omdat die klok zo hard draait, wordt Florina ontzettend snel ouder! Zij heeft dus de hulp ingeroepen van Geronimo, die samen met de fee Solitair en de kikker Prulletje, die inmiddels ook ridder is, op weg om de klok te laten repareren en de heks te stoppen. Zal het ze lukken?

Dit nieuwe boek van de Fantasia-reeks, Fantasia VIII, is weer om van te smullen. De paginagrote illustraties zijn geweldig mooi, gedetailleerd en grappig bovendien. Ze laten precies zien wat er in het verhaal gebeurd. Naast de geurpagina’s en de betoverde pagina’s, waarin je de app Chameleon Xporer kunt gebruiken voor interactieve spelletjes, kun je nu ook een magische leeskaart gebruiken om teksten te ontcijferen en plaatjes te laten bewegen. En er staan teksten in UV-licht, die enkel bij daglicht te lezen zijn! Daarmee wordt het boek nog magischer in specialer. Een echte aanrader!

Fantasia VIII, Geronimo Stilton
De wakkere muis, oktober 2013, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789085922445


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.