logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fantasia VII, Geronimo Stilton

Fantasia VII

Geronimo Stiltons fans staan te springen om een nieuw deel van Fantasia: deel VI was zó leuk en lekker te lezen, ze kunnen gewoon niet meer wachten! Dus wordt de druk op Geronimo steeds groter. Maar: zo’n fantastisch verhaal, dat dwing je niet af! Gelukkig voor Geronimo is Fantasia nog steeds in nood, en wordt zijn hulp ingeroepen.

Fantasia wordt namelijk bedreigd door de Zwarte Parel Tovenaar: een boze tovenaar die na duizend jaar gevangenschap in de Duistere Draaikolk weer op vrije voeten is! Hij zet alles op alles om zeven kostbare talismannen, die hem een ongekende macht kunnen bezorgen, in zijn bezit te krijgen. Feeënkoningin Florina de Fleur aarzelt geen moment en besluit Geronimo opnieuw om hulp te vragen. En zo begint het volgende, bloedstollende avontuur, waarin Geronimo duizenden gevaren zal moeten doorstaan om te voorkomen dat de tovenaar in zijn doortrapte plannetje slaagt! Gelukkig krijgt hij daarbij wel hulp van nieuwe vrienden.

Zo speelt de krab Krap nog Krapper van der Krapsten een heel belangrijke rol. De krab weet alles van de wereld van Fantasia, en vormt bij uitstek een goede gids voor Geronimo, die – laten we eerlijk zijn – niet bepaald een wereldheld is. Het tweetal vult elkaar echter prima aan en lijkt alle problemen te kunnen overwinnen.

Fantasia is net als de andere delen een fantastisch boek om te lezen. De tekeningen spreken boekdelen, en de geurpagina’s zijn soms om je neus bij op te halen en soms om van te genieten. Heb je bijvoorbeeld wel eens geroken hoe nachtmerries ruiken? Tja… dat laat zich enkel raden, maar in Fantasia VII kun je het zelf ruiken! Heel cool zijn de 3D-illustraties die in het boek zijn opgenomen. En natuurlijk kan een 3D bril dan ook niet ontbreken. Het is Geronimo zonder twijfel nogmaals gelukt: een meesterwerk!

Fantasia VII, Geronimo Stilton
Baeckens Books, oktober 2012, 320 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922025


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.