logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fantasia VI, Geronimo Stilton

Fantasia verkeert opnieuw in gevaar! Dit keer is het de koningin der heksenkoninginnen, Kuruvinda, die de vrede in het rijk bedreigt. Deze gi-ga-gruwel is de bewaakster van een machtige edelsteen met magische krachten: de Vuurrobijn. Maar dat is haar nog niet genoeg, want ze doet er alles aan om ook een tweede magische steen te bemachtigen: de Blauwe Saffier. Als dat haar lukt, zal ze oppermachtig worden en de baas kunnen spelen over heel Fantasia.

Fantasia VI neemt Geronimo wederom mee naar het betoverende rijk Fantasia, waar wonderlijke wezens en bijzondere avonturen letterlijk hand in hand gaan. Feeën en heksen zijn aan de orde van de dag, evenals trollen en pratende kikkers. In deze wonderlijke wereld wordt Geronimo binnengehaald om een wel heel bijzondere opdracht te vervullen. Hij mag namelijk een profetie vervullen. De profetie van de Edelstenen. Daarin wordt voorspeld dat de Vuurrobijn en de Blauwe Saffier op een dag zullen samensmelten tot een nieuwe, nog veel machtiger steen, die ervoor kan zorgen dat de vrede in Fantasia voorgoed wordt hersteld: Twee stenen worden samen één Als drie moedigen, tot drie keer toe, weten te verenigen wat nooit gescheiden had mogen worden.

Twee verliefde harten Twee radeloze echtgenoten Een moeder en een verloren kind Alleen dan zal de ochtendster de twee stenen raken Voor eeuwig verenigd brengen zij vrede! Ga er maar aanstaan, zul je denken. Nou, dan ben je niet de enige, want ook Geronimo weet in eerste instantie niet wat hij met deze vage beweringen moet beginnen. gelukkig kan hij altijd rekenen op de hulp van de feeën, die door alle rijken heen alles in het werk stellen om hem te helpen bij zijn onmogelijke missie. Zo krijgt hij al direct in het begin hulpmiddelen die hem op pad helpen in de vorm van een waarheidspen en een gouden harp, die beiden kunnen praten (en zingen). Onderweg maakt hij kennis met nog meer wonderlijke vrienden, die allen een rol blijken te vervullen in de profetie, of hem daar in ieder geval mee op weg helpen. Er mist nog één belangrijke persoon: ga jij met Geronimo mee naar Fantasia om te strijden tegen Kuruvinda? 

Fantasia VIGeronimo Stilton 
Baeckens Books – De Wakkere Muis, oktober 2011, 380 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. ISBN: 9789085921660


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Update 21-06-2012: Fantasia VI verkozen tot beste kinderboek in categorie 6 t/m 9 jaar

Gi-ga-geweldig nieuws! De Nederlandse Kinderjury 2012 heeft vandaag Fantasia VI van Geronimo Stilton uitgeroepen tot het beste boek van 2012 in de categorie 6 t/m 9 jaar. De avontuurlijke muis wint de onderscheiding voor het derde jaar op rij. Naast Fantasia VIwaren er nog vier andere boeken in de race voor de prijs. Geronimo kwam de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen tijdens een muizenissige high tea met de fans en alle andere genomineerde auteurs in het DeLaMar Theater in Amsterdam

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.