logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fantasia luisterboek, Geronimo Stilton

In dit luisterboek ga je samen met Geronimo Stilton op reis naar het mysterieuze Fantasia. Daar wacht je een spannende opdracht, het redden van de feeënkoningin. Dit kan alleen maar lukken als je alle gevaren trotseert van het geheimzinnige land Fantasia.  Weet je dat er in Fantasia zeemeerminnen, aardmannetjes, heksen en feeën leven?

Maar ook reuzen, trollen en weerwolven? Ik weet wel zeker dat je het zal moeten opnemen tegen een enorme spin en dat je wellicht de strijd zal moeten aangaan met een zeedraak. Ga je mee?

Een verhaal, dat al door tienduizenden jongeren op papier is verslonden, wordt nu (hetzij in afgeslankte vorm, uiteraard) gepresenteerd als luister-cd. En dat is knap lastig, aangezien de boeken van Geronimo Stilton toch ook voor een groot deel rusten op de rijkelijk aanwezige illustraties, die veel van de verbeeldingskracht voor hun rekening nemen. Dankzij de stem van Warre Borgmans, maar natuurlijk ook alle achtergrondgeluiden die in het verhaal zijn opgenomen, lijkt het werkelijk alsof je midden in het verhaal zit. Daardoor is het wellicht nog wel fantastischer dan het boek, hoewel beiden hun sterke en zwakke punten hebben. De luister-cd blijft immers een verkorte versie van het boek, waardoor bepaalde delen geschrapt zijn. Een luisterboek als dit is ook lastig in te delen: is het een aanvulling op het boek, voor kinderen die wat moeite hebben met lezen, om zo snel bekend te raken met het verhaal, een vervanger voor het boek, of gewoon een ontzettend aangename manier om de avonturen van Stilton in de fantastische rijken van Fantasia te beleven? Ikzelf houd het op het derde: de warme klanten van Warre Borgmans dragen het verhaal ver, en trekken de kinderen zonder problemen mee naar de spannende avonturen van Fantasia.

Fantasia werd door een grote kinder- en jeugdjury verkozen tot het mooiste kinderboekaller tijden! Acteur Warre Borgmans spreekt het verhaal in en zorgt voor een bijzonder levendige versie van dit bekroonde boek.

Fantasia luisterboek, Geronimo Stilton
Baeckens Books, november 2011, 2 cd’s.
Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789054617990


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton  

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.