logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fantasia IX, de fenomenale reis, Geronimo Stilton

Fantasia IXJe hebt er al over kunnen lezen in het boek De roof van het Gouden Boek, waarin Geronimo Stilton druk bezig was met het schrijven van Fantasia IX, en het boek gestolen wordt. Nu kun je het eindelijk zelf in handen krijgen, want het boek is uiteindelijk toch bij de drukker terechtgekomen en glimmend van trots van de band gerold, compleet met gouden rand!

En het avontuur is dan ook spannender dan ooit, met een bijzonder en gevaarlijk avontuur erin. Alles draait hierin natuurlijk weer om het magische rijk Fantasia, waar Florina de Fleur heerst en tegen de gevaarlijke heksen moet strijden. In dit geval is er echter iets vreemds met Fleurina. Ze is nors en sikkeneurig, bijna mopperig en somber. Niets voor Fleurina! Geronimo wordt weer in zijn ridderpak gehesen en op pad gestuurd om zeven magische voorwerpen te vinden. Voorwerpen die eigenlijk voor iedereen verborgen zouden moeten blijven. Maar omdat Fleurina het van hem vraagt gaat Geronimo toch op pad, en trotseert hij de vele gevaren die Fantasie voor hem verborgen houden. En zo gaat hij op zoek naar het Collier der Zoete Dromen, het Obscurant Pulver, de Kristallen Sarcofaag, de groene haren van de Drie foeilelijke Feeksen, het Stenen Masker, de Ketting die Vast Niet Losmaakt en een ampul met intens verdriet.

Het wonderlijke boek Fantasia IX is weer spannend en meeslepend als altijd. Het boek is echter mooier dan ooit vormgegeven, met gouden randen op de bladzijdes en goudkleurige decoraties op de kaft. Een echt geschenk om te koesteren – en dat allemaal omdat Geronimo Stilton inmiddels tien jaar lang aan het schrijven is. Natuurlijk mogen de geurpagina’s ook in dit boek niet ontbreken, en kun je met het meegeleverde 3D-brilletje echt in het verhaal kruipen door de 3D-tekeningen die erin staan. Een dubbeldik en mega-spannend avontuur dat je niet mag missen!

Fantasia IX, Geronimo Stilton
De Wakkere Muis, oktober 2014, 750 pagina’s, hardcover.
Prijs: 34,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922858


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.