logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De extase van Floor, Renee van Amstel


9789045205823 extase van floor

De extase van Floor is het einde van een trilogie. Voorgangers waren De overgave van Floor en Het spel van Floor. In dit derde deel blijkt dat ze zowel een relatie heeft met Jon (die ze heeft leren kennen in deel 2, Het spel van Floor) en Rick, uit het eerste deel, De overgave van Floor, door wie ze in aanraking is gekomen met SM. Deze driehoeksrelatie lijkt voor alle drie de partijen prima te werken. Floor geniet natuurlijk van alle aandacht die ze krijgt, en zowel Jon als Rick hebben zich neergelegd bij de wensen van Floor. Floor zelf gaat in het boek steeds meer nadenken over de onderdanigheid die bij SM en BDSM komt kijken, en in hoeverre dat rijmt met de relatie die ze met de mannen heeft. Is dat wel gebaseerd op gelijkwaardigheid?

Daarnaast is er nog een element in het boek, een element dat haar toch wel vreemd laat voelen. Er is namelijk een mysterieuze man of vrouw, die bizarre en lugubere dingen in haar omgeving achterlaat: een halve handboei, waar bloed op zit hangt aan haar deurkruk. Of ze ontvang een brief, waarin heel expliciet instaat wat er met haar gedaan word. Van wie komen die brieven? En hoe zal ze zich die laten welgevallen? Ondertussen komen er in het boek nog heel wat andere personages aan bod, die allen hun deel van dit bizarre trio wil meepikken. En dat valt Floor, die twijfelt tussen deze driehoeksrelatie, niet altijd even goed mee.

De extase van Floor is het einde van Floor’s ontdekkingsreis door de wereld van SM en BDSM. In dit deel komt het wat minder aan op de erotische scenes, maar speelt de psychologische ontwikkeling van Floor een belangrijkere rol dan in de voorgaande delen. Ook staat hier de humor iets meer centraal. Als noviteit is er de lugubere mysterieuze man, die haar anonieme briefjes en berichtjes achterlaat. Een spannend boek op meerdere fronten.

De extase van Floor, Renee van Amstel
Karakter uitgevers, juni 2013, 256 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,95 euro. ISBN: 9789045205823


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.