logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Extant seizoen 2, Universal Pictures


extant seizoen 2Extant, seizoen 2 is een spannende science-fictionserie met niemand minder dan Halle Berry in de hoofdrol – hoewel ze er hier door allerlei omstandigheden een stuk minder glorieus uitziet dan ze zou kunnen. Extant gaat over astronaute Molly Woods. Zij keerde in het eerste seizoen terug van een ruimtereis. Bij thuiskomst bleek dat ze zwanger was – tot verbazing van haar man, die dacht dat ze altijd kinderloos zouden zijn. Hij had zelfs een Humanich zoon Ethan gebouwd!

Gezinsperikelen

De zwangerschap van Molly is echter te danken aan een spoortje dat zwierf door de ruimte. Een buitenaards ras heeft haar dus via de lucht zwanger gemaakt. De zwangerschap en de kleine dreumes waren dan ook alles behalve normaal – en zorgden er al snel voor dat de hele wereld in gevaar kwam. In dit tweede seizoen blijkt dat het gevaar nog lang niet geweken is: de buitenaardse gast weet zich te verspreiden en heeft inmiddels een leeftijd bereikt dat hij zich ook op de ‘normale’ manier kan voortplanten. Met alle gevolgen van dien: vrouwen sterven in bosjes door de stad. Molly weet daar echter niets van: zij is na het hele gebeuren ingestort en opgenomen in een kliniek. Haar man is door allerlei redenen door zijn minnares om het leven gebracht – waarbij diezelfde minnares de leiding over het Humanichproject heeft gekregen en er haar eigen ding mee doet.

Onsnapt

Molly is echter niet op haar achterhoofd gevallen. Ze hoort van de dode vrouwen en weet meteen wat er aan de hand is. Ze weet te ontsnappen, waarbij ze in contact komt met de zonderlinge freelance agend JD Richter (Jeffrey Dean Morgan). Molly en JD gaan in het tweede seizoen van Extant – een beetje met tegenzin – samen op pad om de buitenaardse bedreiging te stoppen. Ondertussen is er door de overheid ook een angst ontstaan voor de Humanich-robots, terwijl de defensie deze mensachtigen juist heel interessant vind. Flink wat spanningsvelden dus, waar Molly en JD allemaal mee te maken krijgen. En het loopt helemaal uit de hand als de robots, voorzien van krachtige kunstmatige intelligentie, het lot in eigen hand besluiten te nemen.

Conclusie over Extant, seizoen 2

Het tweede seizoen van Extant maakt het weer super spannend. Het verhaal speelt zich af in een veelbewogen toekomst, met een alien-invasie en een spanningsveld tussen de mensen die pro-robot en anti-robot zijn. Maar door allerlei omstandigheden loopt het flink uit de hand. Grimmig gefilmd, wat de serie een creepy sfeer meegeeft. Door: Score: Extant, seizoen 2 krijgt 4 van de 5 punten.