logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Expeditie Robinson, Just2Play


unnamed (1)In het bordspel Expeditie Robinson probeer je het bekende televisieprogramma zo goed mogelijk na te bootsen. Het spel, dat geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar, wordt dan ook in twee rondes gespeeld. ni de eerste ronde moet je zo goed mogelijk proberen samen te werken om ‘doelen’ te behalen (zoveel mogelijk eilandstukken ontdekken, zo min mogelijk spelers verliezen, zo veel mogelijk grondstoffen behouden) om extra stemkaarten te verdienen, voor de tweede fase van het spel. Dat doe je met je eigen team, zonder direct competitief element.

unnamedIn het tweede deel van het spel worden de eilanddelen samengevoegd, en is het zaak om het door jou gekozen eilandpoppetje zo lang mogelijk in het spel te houden. Lukt het jou om als laatste over te blijven? Dan heb je gewonnen! Je stopt daarbij stemkaartjes in de stemkist (die je eerst in elkaar moet vouwen) bij het poppetje van jouw keuze. In het tweede deel van het spel speel je verschillende proeven. Heb je d’r eentje naar behoren voltooid, dan mag je een speler van het eiland halen. Uitgeschakeld!

Het bordspel zelf is erg leuk vormgegeven. Let wel: als je het spel voor het eerst gaat spelen moet je ruim tijd nemen om houten kisten in elkaar te vouwen, voorwerpen uit kartonnen platen te drukken en andere voorbereidende activiteiten. De kisten voor je voorraad en de algemene kist zijn leuk vormgegeven in een miniatuur houtmotief. De spelfiguren zelf zijn van hout.

Je speelt het spel tussen de 2 en 6 spelers. Het spel krijgt meteen een meerwaarde als je het televisieprogramma kijkt, maar ook zonder die voorkennis is het een leuk en spannend spel. Vooral de twee fasen zorgen voor wat afwisseling. Alle stappen en onderdelen van het spel staan uitgebreid uitgelegd in de handleiding. Lees die goed door, want er wordt rijkelijk met tips en suggesties gestrooid. En houd de handleiding vooral bij de hand als je voor het eerst speelt!

Expeditie Robinson, Just2Play
Prijs: 24,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar.
Aantal spelers: 2-6. Speltijd: ongeveer 45 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] jij het spel? In het bordspel Expeditie Robinson komen twee teams met ieder zes kampleden op een onbewoond eiland. De beide teams proberen te […]

 2. Bas avatar
  Bas

  Ben een fan van het programma, dit spel lijkt me ook erg leuk om samen thuis te spelen!

 3. marijkekanters avatar
  marijkekanters

  wij hebben het bord spel nu aantal keren gespeeld maar hebben een aantal vragen..

  in 1e ronde heb je proeven, waarbij steeds iemand afvalt
  team geel zoveel poppetjes verloren met de proeven dat team geel helemaal geen poppetjes meer had om naar de samensmelting te gaan,
  hoe zit dat?


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.