logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Everless, Sara Holland

Als je naar de kaft van dit boek kijkt, zie je een grote zandloper met daarin een vloeibare substantie die van boven naar beneden loopt. Als je wat beter kijkt, zie je dat de druppels opspatten in een kasteelachtige vorm. Boven in de zandloper ontdek je – als je het boek even kantelt zeker – een meisjesgezicht. In Everless is bloed gelijk aan tijd!

Alchemistisch trucje

Lang geleden, honderden jaren zelfs, waren er eens een alchemist en een tovenares. Ze waren heel machtig en sterk en draaiden een beetje om elkaar heen. Het wordt een beetje in het midden gelaten of ze een relatie hadden, maar op een gegeven moment viel het tweetal uit elkaar. Dat was echter niet voordat de alchemist het was gelukt om de tijd te binden aan bloed. Menselijk bloed kon worden omgezet in metaal, dat gelijk staat aan tijd. Bloedgeld krijgt zo wel een heel bijzondere betekenis, mensen konden letterlijk betalen met hun eigen bloed – en hun leven. Zo kan het dat de familie Gerling letterlijk al eeuwen aan de macht is – ze hebben tijd in overvloed!

Lang verleden

De hoofdpersoon uit het verhaal, Jules Ember, is opgegroeid aan het hof van de Gerlings, op het landgoed Everless. Op jonge leeftijd is haar vader van het landgoed verbannen. Sindsdien leven ze in een klein dorpje. Toch trekt het luxe leventje. Wanneer Jules de mogelijkheid krijgt om als dienstmeid te dienen aan de Gerlings, neemt ze die aan. Het betaalt goed, zij en haar vader kunnen het geld goed gebruiken. Toch is het een gevaarlijke zet. Er is namelijk iets mysterieus aan Jules, iets dat mensen angstvallig geheim proberen te houden. Toegegeven, het is natuurlijk niet normaal dat ze soms de tijd kan stilzetten… maar wat is daar de oorzaak van?

Koninklijke angst

Het geheel wordt nog een stapje gevaarlijker wanneer de koningin – al eeuwen oud – intrekt bij Everless, om haar troonopvolgster te laten huwen met Roan Gerling, een leeftijdsgenoot van Jules waar Jules al lang verliefd op is… dat zorgt voor de nodige problemen, want zou Roan Jules nog herkennen? En dan is er nog de sneaky en gemene broer van Roan, Liam, waar Jules maar geen hoogte van kan krijgen…

Ga direct naar Everless in paperback op BOL.com.

Ga direct naar Everless als hardcover op BOL.com.


Recensie over Everless

Everless is een spannend boek vol magie en mysteries. Het verhaal speelt zich vooral af op het kasteel en landgoed van de Gerlings, waar een mooi beeld wordt geschetst van de bijzondere samenleving en maatschappij. Langzaam maar zeker ontdek je de mysteries rondom Jules, haar vader en ook hoe de bloedmunten ooit ontstaan zijn. Het is een indrukwekkend boek vol spanning, een vleugje romantiek en heel veel plotwendingen.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Everless – het meisje en de alchemist,
Illustrator: nvt
Uitgever: Blossom Books, 304 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789463491389. Prijs: 15 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.