logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Epson Ecotank ET-2650 printer


De EcoTank-printer is een geweldig concept van Epson. Het werkt niet met dure inktcartridges, waarbij je slechts 100 tot 300 afdrukken kunt maken voor je weer naar de kantoorboekhandel mag rennen. In plaats daarvan werkt hij met inkttanks, waar genoeg in kan voor duizenden afdrukken. Je koopt dus alleen de inkt: voor 40 euro heb je genoeg inkt in huis voor maar liefst 4500 zwart-witafdrukken en 7000 kleurenafdrukken. Als je redelijk wat prints maakt, heb je genoeg inkt in huis voor twee jaar. En dan moet je dus 6 zwart-witpagina’s en 10 kleurenpagina’s per dag afdrukken. Per dag! Best veel, nietwaar?

Instapmodellen

De instapmodellen van de Ecotank zijn al helemaal de moeite waard. Voor respectievelijk 250 en 300 euro heb je een geweldig apparaat in huis waar je alles mee kunt. Wij mochten de Epson Ecotank ET-2650 uitproberen, en het apparaat heeft een goede indruk op ons achtergelaten. Eigenlijk is de naam ‘printer’ wat kort door de bocht, want dankzij de ingebouwde scanner kun je er ook scans mee maken naar je computer of kopietjes maken in kleur en zwart-wit. Daarbij wil Epson graag benadrukken dat de ET-2600 en ET-2650 de meest compacte modellen uit de reeks zijn.

Luxe

De beide printers zijn dus ontzettend veelzijdig en stiekem best luxe uitgevoerd, waarbij je op de ET-2650 bovendien gebruik kunt maken van een handig lcd-scherm en een geheugenkaartslot, zodat je foto’s direct kan afdrukken – zonder tussenkomst van computers. Afdrukken zelf kan via een standaard USB-kabel, maar ook via een wifi-verbinding. Op de ET-2650 is het zelfs mogelijk om een directe wifiverbinding tot stand te brengen, waardoor de printer ook in ad-hoc netwerken makkelijk bruikbaar is. Zo kan een gast gewoon afdrukken maken, zonder dat je toegang moet verlenen tot je thuisnetwerk. Bovendien zijn ervoor zowel Android als iOS apps beschikbaar waarmee je kunt afdrukken.

Snel en makkelijk

Hoewel het hele principe van de Ecotank, waarbij je de inkttanks zelf moet vullen, best ingewikkeld lijkt, is de werkelijkheid anders. De flesjes zijn natuurlijk ontwikkeld op het zo groot mogelijke gebruiksgemak. Zo druppelen de flesjes geen inkt als je ze per ongeluk op zijn kop houdt en moet je ze even indrukken voor ze de inkt in de cartridge laten spuiten. Ook de vul-opening is lekker groot – een kind kan de was doen.


Recensie over Epson Ecotank ET-2650

Een geweldig concept dat er heel volwassen uit ziet. De tanks zijn eenvoudig te vullen, waarna je duizenden pagina’s kunt afdrukken. De bediening is heel eenvoudig. Of je nu wil afdrukken, scannen of kopiëren: je kunt er alle kanten mee op. De software is wat summier, maar voldoet prima.

Score: 8


Informatie

Epson EcoTank ET-2650, Epson
Meer weten?
Prijs: 249 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.