logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Episoden uit het leven van Lulu, Almundena Grandes

9789056724856 episoden uit het leven van lulu

Maria Luisa Ruiz-Poveda y Garcia de la Casa, beter bekend als Lulu, wordt op haar vijftiende ingewijd in de liefde door een oudere vriend van haar broer. Of beter ingewijd in de seks, want Pablo, de vriend in kwestie, drukt haar op het hart dat je die zaken altijd strikt gescheiden moet houden. Lulu had eigenlijk altijd een fascinatie voor alles dat met seks te maken had, en was wel blij met deze kennismaking. Ze trouwde dan ook met de beste man, met wie ze samen verder op ontdekkingstocht gaat.

Lulu ontwikkelt zich steeds verder in de wereld van seks, en gaat steeds extremere experimenten aan. Ze wordt steeds minder gehinderd door gevoelens van trouw tegenover Pablo gaat ze dan ook steeds verder, tot behoorlijk extreme vormen. Maar is ze nu niet een stapje te ver gegaan? Kan ze de echte confrontatie aan? Episoden uit het leven van Lulu is een terugblik van een oudere Lulu op haar leven. Terwijl ze zich vergrijpt een films en situaties met extreme seksuele handelingen denkt ze terug aan haar ontwikkeling in deze situatie. Ontwikkelingen van gevoelens, lust, vernedering, maar ook vooral van verwaarlozing en erkenning.

In het erotische boek Episoden uit het leven van Lulu wisselt een stukje geschiedenis en romantisering van het verleden rap met de omschrijvingen van de verschillende erotische escapades. Opvallend genoeg worden de geslachtsdelen zelf nooit bij naam of toenaam vermeld, wat het verhaal een minder banaal karakter geeft, maar een iets hoger niveau. En dat terwijl de fantasieën van Lulu en haar partners toch behoorlijk extreem zijn. De belevenissen van Lulu blijven wel shockeren, dat zonder twijfel, maar ondanks de extreme situaties wordt het net niet te vulgair, het boek loopt net op het randje. Daarnaast is het wel een bijzonder boek om te lezen, waarbij de persoonlijke ontwikkelingen van Lulu, naast het hele seksgebeuren, ook een flink aandeel krijgt.

Episoden uit het leven van Lulu, Almundena Grandes
Signatuur, juli 2013, 246 pagina’s, paperback.
Prijs: 8,95 euro. ISBN: 9789056724856


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.