logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: What if, Entertainment One

S95441DVDArvato-WhatIfSellThru-BZ-3D-2014123933[1]

De zonderlinge jonge Wallace zit in het begin van de film What If in een flinke dip: hij heeft het net uitgemaakt met zijn vriendin, en is bovendien gestopt met zijn opleiding tot arts. Tijdens en feestje van zijn beste (en mega-sarcastische) vriend leert hij het excentrieke meisje Chantry kennen. Het klikt meteen tussen deze twee wereldvreemde mensen, maar er is één probleem: Chantry heeft een vriend en woont samen. Dat neemt niet weg dat Wallace zich heel erg op zijn gemak voelt bij Chantry, en samen brengen ze ontzettend veel tijd door.

Het lijkt er in eerste instantie op dat beiden geen behoefte hebben aan een relatie, maar van twee kanten uit groeien ze toch een beetje naar elkaar toe. Maar: Chantry zit in een veilige relatie (met trouwplannen) en heeft een fulltime baan. De eerste stap is dus aan Wallace: durft hij uit de friend-zone te stappen en Chantry te vertellen dat hij verliefd op haar is?

Lange gesprekken over een flinke pot bier met zijn vriend Allan brengt hem tot rare stappen en sprongen. Maar dan gaan dingen ineens best snel: als Allan naar Dublin moet voor zijn werk blijft Chantry alleen achter. De twee tortelduifjes krijgen zo vrij spel, maar dat maakt het ook weer een stuk moeilijker… hoe ver kunnen en mogen ze gaan? Lastige keuzes in jonge levens!

What If is een grappige e leuke film over twee jonge mensen die een balans zoeken tussen vriendschap en liefde. Er ligt een dunne grens tussen die twee vlakken, zo blijkt, en die zijn ze flink aan het aftasten. Die worsteling wordt mooi in beeld gebracht, en afgewisseld met grappige gesprekken, kleine ruzies en conflicten, en natuurlijk Chantry’s vriend Ben, die zijn positie ziet wankelen…

What if, Entertainment one

Tijdsduur: 102 minuten, Romantische komedie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 13 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.