Recensie: Engelen nachtlichtjes, Karel Wallace en Lou Keunzler

Engelen nachtlichtjes

Iedereen heeft wel eens het gevoel dat er een stemmetje is dat je helpt. De een noemt het geluk, de ander lot, sommigen noemen het engelen. In dit boek staat die derde groep centraal. In het boek staan een flink aantal avonturen, waarbij de belangrijkste persoon iets moeilijks moet overwinnen: een knappe prestatie leveren, opkomen voor zwakkeren, iets doen wat je eigenlijk niet durft.

Op het belangrijkste punt in ieder verhaal komt ineens een mysterieus persoon voorbij, die de helpende hand biedt. Deze helper is daarna meteen verdwenen. De vraag is dan ook: is het een engel geweest, een bescheiden iemand, of je innerlijke stemmetje, die je dat ene duwtje heeft gegeven? De verhalen worden mooi geïllustreerd door zachte, manga-achtige illustraties.

De voorleesverhalen over liefde, wijsheid en steun zullen je kind helpen zelf sterker te worden bij het maken van bepaalde beslissingen. De affirmatieteksten, waarnee ieder verhaal eindigt, vormen een mooie afsluiter. Jammer is wel dat de teksten niet direct voor kinderen te gebruiken zijn. Daar is het taalgebruik simpelweg niet voor geschikt. Deze boodschappen zul je dus zelf, als voorlezer, moeten vertalen naar de belevingswereld van de kinderen.

Engelen nachtlichtjes, Karel Wallace en Lou Keunzler
Unieboek het spectrum, februari 2012, 144 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,99 euro. Leeftijd: vanaf 4jaar. ISBN: 9789000306466

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.