logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Encyclopedie voor de jeugd, Deltas


deltas grote encyclopedie voor de jeugd

Kinderen hebben nooit genoeg kennis, en blijven altijd nieuwsgierig. En dat moet je op ieder denkbaar vlak ondersteunen en stimuleren! Een boek als dit kan een eerste aanzet zijn tot nader onderzoek. Deze kinderencyclopedie is opgedeeld in een aantal categorieën: ons lichaam, planten en dieren, de aarde, sterren en planeten, de wetenschap en technologie, kunst, samenleving, geschiedenis, en landen. Uit iedere categorie worden een aantal leuke wetenswaardigheden vertelt in één of twee pagina’s. Duidelijke taal, grote illustraties en korte teksten zorgen ervoor dat kinderen ervan zullen smullen en vol overgave zullen bladeren door dit wonderlijke boek.

Het feit dat de informatie bestaat uit slechts één of twee pagina’s heeft echter ook zijn beperkingen. De teksten zijn kort en bondig. Daardoor wordt een krappe selectie gemaakt van de informatie, hoewel die wel correct en accuraat is. Door die bondigheid worden ook zeer veel zaken achterwege gelaten. Het is dus echt een eerste indruk over de onderwerpen, die soms heel ruim zijn (‘Het oude Egypte’, ‘De middeleeuwen’, maar soms ook heel gericht: ‘fotocamera’s’, ‘vormen’ of ‘ademen’.

Ondanks dat is het verwonderlijk hoeveel informatie de schrijvers hebben weten te stoppen in de teksten en erg verduidelijkende illustraties. Het zal niet snel voorkomen dat kinderen onder de tien jaar niet tevreden zullen zijn met de informatie die gegeven wordt, en mocht er iets missen, kun je beginnen aan de zoektocht in de bibliotheek naar een specialistisch boekwerk!

Encyclopedie voor de jeugd
Deltas, uitgegeven, 192 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789044726442


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.