logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Empty the fridge, Jennifer Schleber


empty the fridgeVoedselverspilling is best wel een dingetje in onze Westerse cultuur. Denk maar eens na. Per dag kook je een verse maaltijd. Daarvoor haal je verschillende verse ingrediënten in huis. Tenminste… ik hoop dat je vers kookt 🙂 In 9 van de 10 gevallen zal het niet gebeuren dat je al je verse ingrediënten opmaakt tijdens het bereiden van je terecht. Wat gebeurt er vervolgens? Er blijven kleine beetjes groenten, vlees, kaas en nog veel meer over, die je vervolgens niet meer gebruikt in andere gerechten. En… ze bederven. Daar steekt blogster Jennifer Schleber graag een stokje voor. Op haar website www.emptythefridge.be geeft ze al jaren tips en suggesties om verspilling tegen te gaan. En nu dus ook in boekvorm. Lekker analoog!

Blog2book

Als je het blog bekijkt van Jennifer, is het een heerlijke georganiseerde chaos. Het ene recept volgt het andere op, want net als met restjes in de keuken is het soms lastig plannen om een bepaalde lijn in je recepten te krijgen. Dat is natuurlijk ook helemaal niet erg – persoonlijk vind ik het heerlijk om op die manier door een website te neuzen. Zo ook door dit boek. Recepten wisselen elkaar in een ras tempo af, waarbij er een hoofdstukindeling is voor groenten, fruit, kruiden, pasta, brood, rijst en granen, zuivel, en vlees en vis. Wat opvalt is dat er veel van dezelfde ingrediënten in voorkomen. Want één ding is duidelijk: als je een solide vulling hebt van je koelkast, is het makkelijker om te reageren als je eens wat over hebt.

Restje of weinig

Dan kom je op een gegeven moment bij het principe: wanneer heb je een restje, of wanneer heb je er gewoon weinig van in huis? Dat is natuurlijk een grens die je ergens moet trekken, maar waar? Voor mij waren de tips en korte recepten dan ook de meest dankbare restjes-recepten in het boek. Leuke recepten met bananen, pesto spin-offs en lekkere, verrassende combinaties: dat is meer waarom ik dit boek zo leuk vind.

Conclusie over Empty the fridge

Verrassende gerechten met veelvoorkomende gerechten. Mix en match ze voor een mooi verloop in je koelkast! Vooral de bewaartips en snelle opmaak-tips voor kleine gerechten vond ik het meest inspirerend. Mooie vormgeving, duidelijk geschreven, haalbare gerechten. Door: Score: Empty the fridge krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Empty the fridge, Van Halewyck, 180 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789461316141. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.