Recensie: Ella wil verliefd zijn, Valerie Eijckmans en Mark Janssen


ella wil verliefd zijn

Meisjes zijn soms een stukje verder dan jongens, en veel meer bezig met dingen als prinsessen, trouwen en verliefd zijn. Zo ook Ella. Ze wil dolgraag verliefd zijn, maar ja… wat is dat nu, verliefd zijn? Ze vraagt het aan een paar mensen, maar iedereen heeft er een andere omschrijving voor. Je hart zou sneller kloppen, je zou de hele dag zitten dromen, en volgens papa wordt je verliefd als je groot genoeg bent. Tja, dat zijn natuurlijk antwoorden waar je helemaal niets mee kunt! Ella raakt natuurlijk behoorlijk gefrustreerd,

Ze wil zo graag verliefd zijn, maar met die rare antwoorden kan ze niets. Je hart sneller laten kloppen kan natuurlijk door te rennen, dromen doe je in bed, en groter groeien komt vanzelf. Misschien is ze wel al verliefd, zonder het te weten. Dat zou toch zonde zijn? En dan gaat ze spelen met haar vriendje Bas, die haar een prinses noemt en haar een kusje geeft. En dan valt alles ineens op zijn plek!

Ella wil verliefd zijn is een heel erg lief prentenboekje, waar meisjes zonder uitzondering van zullen smullen. Het boekje is vlot en speels getekend, met expressieve gezichtsuitdrukkingen op de verschillende personen. Jammer genoeg ziet Ella er soms wat erg gefrustreerd uit! Het is heel erg leuk dat Ella alle aanwijzingen van de volwassenen heel erg letterlijk neemt en meteen gaat uitproberen. Dat zullen veel kinderen herkennen. En dan valt alles op zijn plek, als ze zeker weet dat ze verliefd wordt.

Ella wil verliefd zijn, Valerie Eyckmans 
Abimo, augustus 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789462340817

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Suzanne avatar
  Suzanne

  Hoi, ik ga een brutale vraag stellen maar zou ik het boekje van je mogen overnemen als je hem nog hebt en hij in goede staat is? Mijn dochtertje van 1,5 heet Ella en het lijkt me zo leuk om aan haar voor te lezen maar ze zijn helaas overal uitverkocht.

  1. Dennis van Houts avatar

   Goedemorgen Suzanne,
   vragen staat vrij 🙂 en het is helemaal niet zo’n brutale vraag. Helaas heb ik het boekje echter niet meer in mijn bezit. Je zult je kunnen indenken dat ik inmiddels een gigantische hoeveelheid boeken voorbij heb zien komen – het zijn ook fijne cadeautjes om te geven bij verjaardagen, visites, en ‘gewoon omdat het kan’.
   Helaas kan ik je er dus niet aan helpen!
   Succes met je zoektocht,
   Dennis

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.