logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ella wil verliefd zijn, Valerie Eijckmans en Mark Janssen


ella wil verliefd zijn

Meisjes zijn soms een stukje verder dan jongens, en veel meer bezig met dingen als prinsessen, trouwen en verliefd zijn. Zo ook Ella. Ze wil dolgraag verliefd zijn, maar ja… wat is dat nu, verliefd zijn? Ze vraagt het aan een paar mensen, maar iedereen heeft er een andere omschrijving voor. Je hart zou sneller kloppen, je zou de hele dag zitten dromen, en volgens papa wordt je verliefd als je groot genoeg bent. Tja, dat zijn natuurlijk antwoorden waar je helemaal niets mee kunt! Ella raakt natuurlijk behoorlijk gefrustreerd,

Ze wil zo graag verliefd zijn, maar met die rare antwoorden kan ze niets. Je hart sneller laten kloppen kan natuurlijk door te rennen, dromen doe je in bed, en groter groeien komt vanzelf. Misschien is ze wel al verliefd, zonder het te weten. Dat zou toch zonde zijn? En dan gaat ze spelen met haar vriendje Bas, die haar een prinses noemt en haar een kusje geeft. En dan valt alles ineens op zijn plek!

Ella wil verliefd zijn is een heel erg lief prentenboekje, waar meisjes zonder uitzondering van zullen smullen. Het boekje is vlot en speels getekend, met expressieve gezichtsuitdrukkingen op de verschillende personen. Jammer genoeg ziet Ella er soms wat erg gefrustreerd uit! Het is heel erg leuk dat Ella alle aanwijzingen van de volwassenen heel erg letterlijk neemt en meteen gaat uitproberen. Dat zullen veel kinderen herkennen. En dan valt alles op zijn plek, als ze zeker weet dat ze verliefd wordt.

Ella wil verliefd zijn, Valerie Eyckmans 
Abimo, augustus 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789462340817


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.