logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ella wil groot zijn, Valerie Eyckmans


ella wil groot zijn

Ella wil goed zijn. Net zo groot als papa. Nee, nog groter: ze wil de wolken kunnen raken! Er is alleen een klein probleempje. Ella is nog veel te klein om bij de wolken te kunnen komen. Het is zelfs de vraag of ze ooit groot genoeg zal zijn om de wolken te kunnen raken!

Hij doet er in ieder geval alles aan om bij de wolken te kunnen komen. Ze steekt haar armen in de lucht, gaat op een emmers staan, en gebruikt zelfs de schoenen van mama met een hoge hak. Alles om zo groot mogelijk te kunnen worden. Dan gaat ze naar haar vader toe om hem om hulp te vragen. Hij weet vast wel hoe je groter kunt worden. Het is immers zo groot als papa! Papa heeft echter een heel andere oplossing voor Ella, waardoor ze helemaal niet meer zo groot deel zijn.

De boekjes over Ella zijn heel erg lief en schattig. Ella is een heel jong meisje, dat de wereld dan ook echt vanaf een naïef standpunt bekijkt. Dat levert heel wat bijzondere verhalen op. Eerder wilde Ella bijvoorbeeld heel graag verliefd zijn! De boekjes zijn vrolijk getekend, met losse, donkere lijnen en felle kleuren. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, waardoor de boekjes zijn heel speelse uitstraling krijgen. De boekjes hebben een typerende harde kaft, die duidelijk zichtbaar is afgesneden. Dat heeft de boekjes een unieke uitstraling.

Ella wil groot zijn, Valerie Eyckmans
Abimo, oktober 2014, 20 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789462340824


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.