logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dagboeken saai? Niet met Elke dag een zin voor kids!


elke-dag-een-zin Dagboeken. Ik heb er iets mee. En eigenlijk ook weer niet. Zeker niet als je denkt aan die meisjes die hun dagen beginnen met ‘lief dagboek’, om vervolgens weg te zwijmelen over een jongen op wie ze verliefd zijn of zo. Je kent het wel. Maar het is wel cool om bij te houden wat je zoal om een dag hebt gedaan. Hoe je je hebt gevoeld, welke prestaties je hebt behaald, dat soort dingen. Het boek Elke dag een zin voor kids maakt het je bovendien nog een stukje makkelijker, of moeilijker, net hoe je het bekijkt.

Je dag in 1 zin

Als je terugdenkt aan je dag, komen je ongetwijfeld hele verhalen naar boven van die te gekke voetbalmatch die je hebt gehad op school, dat lastige proefwerk, die irritante automobilist die je de weg afsneed op weg naar huis, maar misschien ook die te gekke taart die je hebt gebakken, de mooie wandeling die je hebt gemaakt door het bos, en nog veel meer. Zeg nu eens eerlijk: wat is het belangrijkste dat je hebt meegemaakt? Zou je jouw dag in één zin kunnen omschrijven? Elke dag een zin voor kids heeft je per dag genoeg ruimte voor één enkele zin. Een lange zin, dat wel, maar het is de bedoeling dat je er maar eentje maakt.

Vijf jaren plan

Wat nog stoerder is, is de functie waarbij je het dagboek maar liefst vijf jaar lang kunt gebruiken. Iedere dag weer. Op iedere pagina staat bovenin namelijk een datum. Daaronder staan vijf tekstblokken waarin je kunt schrijven. Voor ieder tekstblok kun je de datum invullen. Zo zie je het jaar erop wat je het jaar ervoor hebt gedaan, of hoe je je hebt gevoeld, wat je maar belangrijk vond. Maar let wel: de datum verschuift door de jaren heen! Was 9 september het ene jaar een woensdag, wordt deze het andere jaar een donderdag. Dat kan soms wat verwarring opleveren, maar nu ben je vast voorbereid. Dus. Graag gedaan.

Cool journal

Elke dag een zin voor kids maakt dagboeken weer helemaal cool. Dagboeken bijhouedn is namelijk leuk om te doen, en nog nuttig bovendien. Het helpt je nadenken over de dag. Wat vind je belangrijk, wat juist niet? Zo zul je op den duur door de dag heel misschien heel andere keuzes maken. Ben je namelijk een hele dag aan het gamen en tv aan het kijken, dan zul je merken dat je helemaal niet zo veel te melden hebt. Beleef je avonturen, dan is die ruimte veel te klein!

Informatie

Elke dag een zin voor kids BBNC uitgevers, 365 pagina’s, paperback. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789045320663

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.