logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Elke dag een tekening voor kids


elke dag een tekening voor kidsUit onderzoek is onlangs gebleken dat kinderen minder tekenen. En dat de tekeningen die ze maken, minder mooi zijn dan die van – pak ‘m beet – twintig jaar geleden. Tja, dat verband leg ik graag: tekenen is vooral een kwestie van oefenen en doen. Hoe minder je het doet, hoe minder mooi het resultaat zal zijn. En dus ben ik me ook gaan afvragen: waarom tekenen kinderen zo veel minder? Is het enkel en alleen de afleiding van YouTube, Netflix, Mail, Facebook, Instagram en zo? Of is het misschien gewoon zo dat kinderen niet weten wat ze moeten tekenen? Dat laatste zal zeker ook een rol spelen. Daarom pleit ik voor het boek Elke dag een tekening voor kids.

Eenvoudige inspiratie

Het mooie van Elke dag een tekening voor kids is namelijk dat er op iedere pagina een leuke opdracht staat die kinderen moeten (nou ja… ‘moeten’…) vervullen. Teken jezelf op 2 april als robot, op 17 juni je hand in detail en op 14 oktober je favoriete snack. Iedere dag een nieuw stukje inspiratie. Soms is het iets natekenen, maar vaak ook vanuit je eigen fantasie. Een wolkenwereld, een heel blaadje met tandwielen. Dat soort ideetjes. Sommige suggesties zijn heel stoer en jongens-achtig. Denk daarbij aan superhelden, schurken en zombies. Andere onderwerpen zullen je misschien minder liggen. Toch is het verstandig om ook die onderwerpen te tekenen – soms moet je buiten je comfort zone te stappen.

Netjes per dag

Wat ook een prettige bijkomstigheid is, is dat er in Elke dag een tekening voor kids ook echt een dag voor je gereserveerd is. Iedere tekening mag je op een nieuwe pagina beginnen. Het papier is niet heel erg dik – ben dus voorzichtig met stiften en pennen die veel inkt weglekken, maar het is wel geweldig om die ruimte te hebben om lekker te tekenen. En schroom niet om nog eens terug te bladeren om je tekeningen af te maken. Het is tenslotte een kwestie van doen.

Conclusie over Elke dag een tekening voor kids

Een geweldig boek voor kinderen die graag tekenen maar het niet doen – simpelweg omdat ze geen inspiratie hebben. Het dikke boek is uitgevoerd met prettig papier, maar een wat onhandige binding – je moet de rug echt ‘breken’ om hem goed open te vouwen. Jammer! Door: CooleSuggesties Score: Elke dag een tekening voor kids krijgt 4,5 van de 5 punten.

Informatie

Elke dag een tekening voor kids BBNC uitgevers, 365 pagina’s, paperback. Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789045321394. Prijs: 12,50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.