logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Elho green basics grow table XXL

green basics grow table XXL & grow house XXL living black.p1Tuinieren is eindelijk ook in Nederland goed doorgedrongen: iedereen kweekt inmiddels zijn of haar eigen groenten, kruiden en soms zelfs fruit. Om het je daarbij wat makkelijker te maken introduceert Elho de grow table XXL.  Deze nieuwe ruime kweektafel heeft een prettige werkhoogte en is een blikvanger op je terras of balkon. Zaai er je favoriete kruiden in, plant radijsjes, sla, kerstomaatjes, aardbeien en je kunt maandenlang eten van eigen oogst. Dankzij een extra kweekkap die je op de elho grow table XXL kunt zetten bescherm je de zaadjes en plantjes bovendien van hongerige vogels en insecten!

Zoals je kunt zien ziet de grow table XXL er robuust en stevig uit. Toch is hij heel erg licht. De tafel krijgt wat extra stevigheid door een metalen beugeltje in het midden van de bak. Die stop je overigens onder het zand, zodat je hem niet meer ziet. De poten van de bak zijn hol. Daardoor kan het overtollige water weglopen en loop je niet het risico dat je plantjes verdrinken. Doordat het water hier door wegloopt kan het wel zijn dat je stoeptegels hierdoor natte plekken vertonen – zelfs in de zomer. Dat kun je voorkomen door het water beter te reguleren, met behulp van bijvoorbeeld hydrokorrels of gemalen kokossnippers (cocopeat of kokosaarde).

De bak werkt geweldig: je zet hem op z’n plek, steekt de metalen beugen op zijn plek en vult de bak met aarde. Door de kap kun je makkelijk kweken in de grow table: de plantjes staan beschut voor de weersinvloeden en natuurlijke vijanden. Bovendien is zo’n transparante deksel lekker warm, zodat de ontkieming snel plaatsvind. Je kunt de Elho grow table XXL ook gebruiken voor het opkweken van grotere planten, waarna je ze in een (elho) plantenpot of in de volle grond uitplant. Bovenop de deksel zitten twee schuiven die je kunt openzetten om vocht naar buiten te laten gaan, of de warmte te laten ontsnappen. Handig voor in de zomer!

Vergeet ook niet plantenstekers in je grow table te gebruiken. Het is namelijk knap vervelend als je niet meer precies weet welke groenten je op welke plek hebt gezaaid! De elho plantenstekers zijn hier erg geschikt voor. Het zijn kunststof stekers, met een handig gaatje om ze na gebruik op te bergen. Je steekt ze diep en stevig in de grond. Elho zelf geeft de tip om er met een gewone stift op te schrijven, maar die vonden wij niet zo handig. Zeker niet met zaailingen, die je met een plantenspuit water geeft: door het vocht loopt de inkt uit. Als je de plantenstekers bij plantjes steekt die niet nat worden door de regen, en die je water geeft met een gieter, is het natuurlijk geen probleem.

Gerecycled kunststof
De elho grow table XXL is gemaakt van gerecycled kunststof en kan tegen een stootje. Met de grow house xxl (transparante kap) maak je er eenvoudig een grow house van, zodat je kwetsbare jonge plantjes tegen weer en wind worden beschermd en zorgt er bovendien voor  dat je al vroeg in het seizoen kunt starten met zaaien. De schuifjes op de kap zorgen voor de toevoer van frisse lucht en beschermen je jonge gewas tegen brutale vogels en insecten. De bijgeleverde kalender helpt je met groei tips voor optimaal kweek resultaat!

Volg ons ook op Instagram (@achterdeschermen) om onze moestuinavonturen te volgen!

Tip: Varieer met kleur en zaai bijvoorbeeld snijbiet in regenboogkleuren. Ook sla is verkrijgbaar in vele tinten rood en groen. Zaai steeds opnieuw een kleine hoeveelheid, zodat je steeds van kraakverse blaadjes kunt genieten. Zo is je bord elke dag een feestje!

[Planten_Shop]

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.