logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Electrolux Ergorapido brushclean


ergorapido 1

Stofzuigen is nooit leuk. Of beter: het stofzuigen zelf is misschien nog niet zo’n ramp, maar je moet de stofzuiger eerst voor de dag halen, stekker in het stopcontact, en halverwege je kamer stoppen om de stekker weer in een ander stopcontact te steken. Onhandig! Een draadloze stofzuiger klinkt dan wel aantrekkelijk! Electrolux heeft zo’n apparaat: de Ergorapido.

En die heeft nog een heel handige feature: de BRUSHROLLCLEAN-technologie. Deze nieuwe functie op de steelstofzuiger zorgt ervoor dat haren en vezels gesneden en opgezogen worden, op het moment dat zij zich op de stofzuigborstel verstrengelen. Zo wordt de ronddraaiende borstel in de stofzuigervoet eenvoudig gereinigd en hoeft hij niet met de hand worden schoongemaakt.

Maar dat is gewoon een handige feature. Hoe gaat het apparaat in z’n werk? Nou, laten we beginnen met de vormgeving. Eigenlijk is de Ergorapido een kruimeldief, die je in een heel groot handvat kunt klikken. Op dat moment veranderd je de krachtige kruimelzuiger in een handige steelstofzuiger. Vanuit die houder kun je ‘m bovendien makkelijk opladen. Je hebt in de normale 12-volt Ergorapido 16 uur nodig voor 20 minuten stofzuigen. De 18-volt Ergorapido Plus laadt sneller op. Dan ben je na 4 uur al klaar voor je ronde, die 35 minuten mag duren.

Als stofzuiger is de Ergorapido wel even wennen. Waar je eerst een zwaar apparaat achter je aansleepte, met een lichte steel, heb je nu een zwaardere steel. Het stofzuigen zelf gaat dan ook iets zwaarder, ondanks het feit dat de voet op wieltjes rijdt (en soepel loopt) en de kop goed draaibaar is. Daar tegenover staat dat je niet meer aan de slang hoeft te trekken om die zware bak met je mee te zeulen, en je niet meer hoeft te zoeken naar stopcontacten. Je pakt ‘m uit z’n houder, gebruikt de aan-uitknop op het verlengde handvat en klaar is Kees!

Op de kruimeldief zit een LED-display verwerkt, waarop je kunt zien hoeveel energie je nog hebt. Handig is dat wel, want je bent zo door de twintig minuten heen. Met de meegeleverde opzetborsteltjes ben je wel opgewassen tegen iedere klus die je zult tegenkomen. Dankzij het strakke design past het apparaat bovendien bij ieder interieur. De Ergorapido hoeft dus niet opgeborgen te worden en staat altijd klaar voor gebruik – waar en wanneer het ook nodig is.

Ergorapido Plus, Electrolux
Prijs: 169 / 219 euro

Web: www.electrolux.nl


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.