logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Eigenlijk ben ik een flamingo

Eigenlijk ben ik een flamingo. Dat spreekt meteen tot de verbeelding, nietwaar? Dit grappige boekje gaat over een regenworm, Marcus, die op het bord van een dikke kip beland. Hij wordt het ontbijt van de kip! Erg prettig is dat natuurlijk niet, zeker niet als je eerst lekker in de grond aan het graven was. In een poging om zijn gladde lijf te redden probeert hij met de kip te praten. En dat lukt. Laurens, zo blijkt de kip te heten, vind namelijk dat hij sprekend op een flamingo lijkt. Die sierlijke dieren heeft hij in een plaatjesboek gezien, en hij wil dolgraag naar Afrika, om zijn familieleden te ontmoeten. Marcus, in een poging om zo lang mogelijk in leven te blijven, besluit om de kip te helpen en hem te begeleiden naar het Nakurumeer in Kenia.

Lange reis

Onderweg beleven Marcus en Laurens het ene spannende avontuur na het andere. Marcus speelt zijn rol natuurlijk mee. Hoe langer de kip denkt ‘eigenlijk ben ik een flaminho’, des te beter het voor hem uitpakt. Toch gaat het ene na het andere mis. De landkaart waait al op de eerste dag weg, en Marcus heeft geen idee waar ze naar toe moeten. En dus struinen ze maar wat door de lucht. Ze maken heel wat spannende avonturen mee. Daarbij blijken de eenvoudige wormenhersentjes van Marcus heel wat flexibeler dan je in eerste instantie zou denken. Hij weet hen telkens uit benarde situaties te halen.

Grappig avontuur

Tenslotte denken de twee dat ze in Kenia zijn aangekomen. Marcus is overtuigd van het feit dat hij een geweldige slaap-wegwijzer is, Laurens denkt dat hij de beste slaapvlieger ooit is. Als ze eenmaal bij een zebra en een giraf aankomen, weten ze het zeker. Ze zijn in Kenia beland! En dus stappen de twee op een giraf af, met de vraag om naar de roze vogels gebracht te worden. Eigenlijk ben ik een flamingo, zegt Laurens. Maar de flamingo’s? Die vinden van niet, en reageren ontzettend bot. Dat laat Marcus niet op zich zitten: hij komt voor zijn vriend op. En dan beseffen ze allebei dat ze iets heel belangrijks hebben: een beste vriend. En dat is veel belangrijker dan flamingo-zijn!

Ga direct naar Eigenlijk ben ik een flamingo op BOL.com.


Recensie over Eigenlijk ben ik een flamingo

Een grappig verhaal met spannende reis-avonturen van Engeland naar Afrika, met een opbloeiende vriendschap tussen een kip en een regenworm als basis. Deze ongewone combinatie zorgt voor grappige en spannende avonturen. De illustraties zijn uitgevoerd in grijs en gepaste roze/rode kleuren. Perfect voor flamingo’s… en regenwormen.

Score: 8


Informatie

Eigenlijk ben ik een flamingo,
Illustrator: Simone Lia
Uitgever: Lemniscaat, 182 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789047708131. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.