logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Die eeuwige Egyptenaren, Terry Deary en Peter Hepplewhite

De Egyptenaren spreken ontzettend tot de verbeelding. Het lijken écht eeuwige Egyptenaren, want zelf nu hebben ze nog een enorme invloed in de wereld. Dat komt niet alleen door de enorme graftempels die ze bouwden, in een mooie piramidevorm, of het beeld van de vrouw/leeuw die ze de Sphinx noemen. Nee, vooral doordat ze zich zo goed verzorgden nadat ze dood waren gegaan: de mummies zijn zo bizar!

En aangezien het Egyptische rijk zo’n 3000 jaar overeind is blijven staan, is er ook genoeg om over te schrijven. Je kunt zelfs kijken wat de leukste en interessantste weetjes zijn, en die in een leuk sausje gieten van grapjes en leuke illustraties! Lees hoe farao’s en arme boeren 5000 jaar geleden een rijk stichtten en ontzagwekkende graftombes, tempels, steden en monumenten bouwden. Ook krijg je antwoorden op vragen als:
Waarom en hoe de piramides gebouwd konden worden…
Waarom mummies zo vaak gestolen werden…
Waarom sommige farao’s nepbaarden droegen…
En waarom de Nijl zo belangrijk was voor Egypte.

Naast de eeuwige Egyptenaren lees je dus ook over het nu. Zo lees je bijvoorbeeld over de archeloog die in 1922 de grafkamer vond van de bekendste farao die we nu kennen: Toetanchamon. En je leest hoe je nu bijvoorbeeld zelf piramides kunt bouwen en hoe je zelf een farao kunt mummificeren. Da’s altijd handig om te weten, nietwaar?

Die eeuwige Egyptenaren, Terry Deary en Peter Hepplewhite
Kluitman, april 1999, 160 pagina’s, paperback.
Prijs: 7,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020605075


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.